Реклама / Ads
10| 3021 |28.07.2023 НОВИНИ

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ: Васил Терзиев ще бъде отличен кмет на София

.
мирчев: Васил Терзиев ще бъде отличен кмет на София Източник: БНТ
”Според изследване , публикувано днес, кмет на София ще бъде Васил Терзиев”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев в предаването ”Панорама” на БНТ.
 

Той е с най-висока подкрепа. Покрай разделението изгубихме най-важната новина - за първи път в най-новата история на България ние имаме безпрецедентно обединение в София - на СС, ПП и ДБ. По отношение на персоната на самия кмет, аз го познавам много добре и той ще бъде един отличен градоначалник", каза още Мирчев.

 

Ивайло Мирчев припомни историята, когато с лодка заедно с Христо Иванов отидоха до Росенец. "Ние не се сбихме тогава с хората, които бяха докарани с рейсове. Искахме да покажем борбата с корупцията и овладяната държава. Бяхме близо 10 000 души и сега правим същото - опитваме се да променим държавата.

 

Миналата седмица взехме лиценза на пристанището в Росенец", изтъкна той.

 

Мирчев съобщи, че е внесено предложение днес, заедно с ГЕРБ и ДПС, за дерогация на руския петрол. "Правителството ще прецени, ще анализира и ще вземе решение." Той прогнозира, че до два-три месеца дерогацията на руски петрол ще бъде прекратена.

 

"Планираме и в Лукойл да бъде поставен търговски директор. Което означава доста по-сериозен контрол на работата на рафинерията."  Мирчев съобщи също, че се готви закон за контрол върху руските активи у нас.

 

Той подчерта, че решенията се взимат заедно с ГЕРБ, често в напрегната, динамична среда. "Решенията търпят често тежки промени и въобще не е лесно. Но няма по-добър вариант за страната и ние сме убедени в това."

 

Конституционните промени са за това да няма повече Гешевци, изтъкна той. "Ние сме на път да променим страната."

 

Искаме да тръгнем по пътя на Румъния, подчерта той.

 

Ивайло Мирчев коментира, че за национален празник сме си избрали "най-руския празник".

 

"Никой не иска да унищожи 3-ти март, той ще си остане официален празник. Но националният ни официален празник да бъде 24 май, защото това е най-българският празник. 3-ти март е празникът на две империи".

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3155 |28.07.2023 Даниел Лорер от ПП-ДБ: Влакът на конституционните промени тръгна и няма какво да го спре . 12| 3127 |25.07.2023 Йордан Иванов от ПП-ДБ: Има общини, които са феодализирани, предложението за два мандата стъпва на реалностите . 7| 2555 |25.07.2023 Деница Симеонова, ПП-ДБ: Усещането, че има хора над закона, пречи на сънародниците ни в чужбина да се върнат . 8| 2961 |25.07.2023 Венко Сабрутев, ПП-ДБ: 3 март се превърна в нещо като Ден на Русия в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads