Реклама / Ads
16| 3434 |04.12.2023 НОВИНИ

Ивайло Мирчев: "Възраждане" се оказа златен пръст за ГЕРБ

.
Ивайло Мирчев
"Алтернативното мнозинство на ГЕРБ е "Възраждане". Това каза депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев.
 

"Избирателите на "Възраждане" трябва да знаят, че по подаден знак на ГЕРБ, "Възраждане" гласува. Това се случи. Проблемът не е ГЕРБ. Те си имат политическа цел и си я преследват. Проблемът е реакцията на "Възраждане". Мандатът на подуправителя на НЗОК е до 2028 години. Става дума за 8 млрд. лева на година. Когато се избира този подуправител, "Възраждане" се оказва "златен пръст", коментира той, говорейки за провелия се в миналия четвъртък избор на подуправител на НЗОК.

 

Какво се случи по време на избора - четете тук.

 

"С регулаторите трябва да има ясен механизъм, който да не позволява това, което се случи с НЗОК, да се случва отново. Трябва да има подбор на тези хора. До момента партиите предлагаха различни кандидати. Понякога се оказва, че се избира най-малко нехаресваният кандидат. Трябва да има ясни критерии. Регулатори в момента няма. Това беше една от заявките, с които отидохме на избори", каза още Мирчев.

 

"Надявам се регламентът да бъде готов бързо. Алтернативното мнозинство на ГЕРБ е "Възраждане", посочи той.

 

Мирчев добави, че КЕВР, Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за финансов надзор са с изтекли мандати.

 

„Регулаторите трябва да работят като регулатори. Давам пример - когато един премиер иска да построи „Турски поток“, той да не звъни на шефа на КЕВР и да му кажеш – „Ще ми одобриш „Турски поток“. Шефът на КЕВР трябва да му каже – не можем да построим „Турски поток“, защото първо, второ..“, каза Мирчев.

 

Народният представител коментира и промените в Конституцията. 

 

"Ако Конституцията не бъде приета под тази форма, да, ключовите министри подават оставка. До момента такива индикации по отношение на Конституцията няма", каза още Мирчев.

 

"ДПС не е партньор. Трудно ми е за ГЕРБ да говора като за партньор. С ГЕРБ подкрепяме правителство, което няма алтернатива. Без ДПС промените в Конституцията няма как да минат. За промени в Конституцията трябват 160 гласа. Ако някой си мисли, че може без ДПС да приемем определени конституционни промени, се лъже. Няма с кого. "Възраждане" няма да ги подкрепят“, посочи още народният представител от ПП-ДБ.

 

Според него в управлението на регулаторите всички парламентарни сили е имат представители.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3417 |04.12.2023 Снегът парализира европейски летища. Отменени влакове и блокирани хора . 0| 3326 |04.12.2023 11 тела са открити след изригването на вулкан в Индонезия, 12 алпинисти все още са в неизвестност /видео/ . 9| 3706 |04.12.2023 Световните лидери на COP28 се чудят как да спасят планетата, която вече гори . 0| 9165 |04.12.2023 Как се правят здрави нерви?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads