Реклама / Ads
1| 2664 |10.04.2023 НОВИНИ

Иван Димов: Драг шоу е едно артистично шоу, в което хора от един пол се преобличат в другия пол

.
Източник: стопкадър, bTV
"Драг шоу е едно артистично шоу, в което хора от един пол се преобличат в другия пол с артистична цел“, обясни в предаването „Лице в лице“ Иван Димов, управител на „Сингъл Степ“.
 

Националният фонд „Култура“ обяви, че ще заведе дело срещу Организацията за съвременно алтернативно изкуство и култура (ОСАИК) „36 маймуни“, „Сингъл Степ“ и „Уан модърн“. Като мотив в съобщението се посочва "неизпълнение на сключени договори".

 

„Ние нямаме информация за това дело – дали е заведено, или не. Имаме информация само от съобщението, публикувано на сайта на Национален фонд „Култура“. Казват, че е за неизпълнение на проекта. Нашият проект е до края на тази година със срок на отчитане през февруари 2024 г.“, обясни Димов.

 

През миналата година Национален фонд „Култура“ обяви програма за възстановяване и развитие на частни културни институции. „Сингъл Степ“ е такава с регистрация от юни 2020 година. Ние кандидатствахме. Били са подадени над 500 кандидатури. Ние участвахме по обявените правила. Написахме проект, който беше одобрен от експертната комисия“, посочи той.

 

„Този скандал се случва преди избори. Миналата година преди изборите имаше отново провокации – премиерата на детска книжка, прожекцията на филми с ЛГБТ тематика, изложбата „Другите българки“, когато нашата фасада беше вандализирана. Това са предизборни провокации. Проектът, с който кандидатствахме, е за 77047 лева и има 19 пера. Едно от тях е въпросното драг шоу. То представлява 6,5% - 5040 лева за 14 такива представления. Ние изпълнихме всички критерии за участие в програмата“, подчерта Иван Димов.

 

"За нас драг изкуството е изкуство. Точка. Фактът е, че това е част от една субкултура на ЛГБТ общността. При нас тази инициатива „Драг куин бингото“ е една от най-популярните. Винаги е пълно и публиката, която привличаме е разностранна. Има публика за това шоу. Провокативно е, но това е една от целите на изкуството“, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3381 |10.04.2023 Доц. Иванов: Сигурен съм, че близките на Кристина са знаели за тормоза, но са мълчали . 0| 2852 |07.04.2023 Израел удари цели в Ливан и Ивицата Газа . 4| 3178 |05.04.2023 Иван Христанов: Очакват ни нови избори през август . 6| 4806 |04.04.2023 Методи Андреев: Борисов е много вероломен играч, Христо Иванов трябва да има обеца на ухото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads