Реклама / Ads
26| 22477 |21.09.2021 НОВИНИ

Иван Гарелов: Отказът на Петков може би изненада Христо Иванов

.
Отказът за обща листа на “Демократична България” и “Продължаваме промяната” вероятно е изненада за Христо Иванов. Но новата партия не означава, че тя ще направи същите грешки като досегашните носители на промяната.
 

Това заяви в интервю за Българското национално радио журналистът Иван Гарелов. 

 

Повод за коментара му са разразилите се през последните дни събития. Най-сетне официално бе обявен проекта на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, а социологическите проучвания им дадоха между 8 и 9% въпреки мъглата около все още несъществуващия към онзи момент политически проект. Формацията на “дуото от Харвард” избра за мандатоносител “ВОЛТ” и “Средна европейска класа”, с които подписа коалиционно споразумение, а това се случи след протегнатата ръка от “Демократична България” и “Изправи се.БГ! Ние идваме!”. Христо Иванов заговори за съвместно явяване на изборите, но тази сутрин Кирил Петков категорично отхвърли подобен сценарий. 

 

"Ако "Има такъв народ" запазят първото или второто място в следващото Народно събрание, а новата формация е на трето или четвърто, не можем да очакваме "Продължаваме промяната" да определя бъдещата политика", смята Иван Гарелов. 

По думите му широката публика не се е интересувала от подредбата в предишното Народно събрание, а от острата реторика между формациите и последвалата невъзможност за съвместна работа. 

 

В следващият парламент няма да има място за отстъпление, заяви журналистът и подчерта, че хората няма да простят, ако отново не се състави правителство. Според него невъзможността да се състави кабинет би означавало и отказ от демокрацията.

Иван Гарелов коментира и предстоящите президентски избори, като категорично подчерта, че няма съмнение за това, че левите избиратели са "за" Румен Радев и Илияна Йотова:

 

"Въпросът е дали ще се мине през унижението при минаване през някакво съгласуване - игри на гордост. Трябва да се надмогне самолюбието на едната и на другата страна. Те са създадени един за друг. БСП не може да се сърди на Радев за това, че търси да разшири периферията на своите гласоподаватели и в дясно-център, като смятат, че това е насочени срещу БСП. ... Трябва ревизия на гордостта кой на кого е задължен".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 6733 |21.09.2021 Кирил Петков: Другата седмица ще седнем на масата с Манолова и Иванов. Не трябва да се явяваме с обща листа . 21| 13055 |21.09.2021 Калин Янакиев: Ако Петков и Василев не се явят заедно с Христо Иванов, това ще затрудни демократичния процес . 86| 7728 |20.09.2021 Христо Иванов иска ДБ и ”Продължаваме промяната” да се явят заедно на избори . 3| 3173 |18.09.2021 Фандъкова обжалва акта за светофара при болница „Св. Иван Рилски“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads