Реклама / Ads
21| 6916 |22.12.2020 НОВИНИ

Иван Гешев e най-достоен да разследва Главния

.
Прокурорът Иван Гешев /вдясно/ няма да отърве от поглед Главния /вляво/
Най-достойният прокурор, който би могъл да разследва Обвинител № 1 е Иван Гешев. Това може да ви се стори хипер откачено, даже абсурдно, но идеята си я бива, защото е рационална и подкрепена с железни аргументи.
 

Преди всичко – кой познава Главния по-добре от самия Иван Гешев. Наблюдавайки отблизо човека с каскета през последните 50 години, Гешев няма как да не знае за съкровените му мисли, дълбоко скътани в най-затънтените ъгълчета на подсъзнанието му. Наясно е на кого е набрал и дали се кани да си го връща. Няма да се чуди кого бройка, кого да закопчае и за колко време.  В час е дори кога става инструмент в ръцете на Господ и защо го прави.  Както се казва – направо му чете мислите.

 

Важно е да се отбележи и друго предимство, а именно, че  Иван Гешев може да упражнява 24  мониторинг върху дейността на Главния в Съдебната палата и не само. Съгласете се, че дори на-усъвършенстваната шпионска апаратура не е в състояние да осъществи подобно наблюдение. Както се казва, ще знаем какви ги върши дори там, където и царете ходят сами. Ще сме наясно с кого се среща, в какви договорки влиза и на кого какво обещава. А най-хубавото е, че Гешев няма да се пъне като бедната Мата Хари, за  да измисля модерни оперативни схеми, с цел да се промъкне до спалнята на наблюдавания обект и да снима нощното му шкафче. Достатъчно ще е само с телефона си да направи едно „щрак“ и да архивира ценния кадър. „Всички смъртни са уязвими“, казва  Шерлок Холмс. А Главния не прави изключение.

 

Не по-малко ценен, ченгетата най-много ще оценят, е фактът, че само в този формат ще се запази пълна конспиративност на разследването. Защото както е казано – един юнак е комита, двама са чета, а трима чета с предател.  Каквото се случи, ще си е между Гешев и преследваното от него лице. А шансът за изтичане на информация ще е под нулата.   Дансаджиите и цялото полицейско войнство и до днес си мечтаят за подобна екстра.

 

Може и да не ви се вярва, но никой не може да държи така здраво юздите на  Главния както Иван Гешев, все пак е гледал какви ги е вършил преди години. Който знае миналото ти, владее твоето настояще. Затова и отговорите на въпроси като например дърпал ли му е някой конците,  има ли гафове, докато е бил редови прокурор, вкарвал  ли е бандити в затвора или пък се е  договарял с тях, са най-големите козове в ръцете на Гешев. Главният, естествено,  има своите страхове.  И ако страхът е затвор, то ключът от килията на Главния, е в ръцете на Гешев.  

 

Трудно е да си представим какво би се случило с Главния, ако Иван Гешев реши да го опандизи. Вероятно ще се действа по добре познатата схема - пресконференции, публикуване на СРС-та, дирижирани атаки през „любимите“ медии, обвинения едно през друго, най-гадната килия и разбира се възможно най-дълъг престой в нея. Няма да го пощади държавата и всички институции ще го налазят като под команда –данъчни, икономическа полиция, КПКОНПИ и каквито чантаджии се сетите още.

 

Струва ви се, че сънуваме?! Едва ли, щом живеем в страна, в която „проста кърджалийска п—ка“ може да е шеф на парламента, нощното шкафче на премиера да се „цепи по шевовете“ от пачки и златни ключета, а  депутатът Делян Пеевски да е  най-чистия бизнесмен,  достоен за шеф на ДАНС и  голям дарител.  

 

Невена Миткова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4714 |21.12.2020 Христо Иванов ще поиска днес от прокуратурата материалите от проверката на гласа на премиера . 68| 7121 |21.12.2020 Христо Иванов: Борисов е скъп приятел на Ердоган и Путин, за нас е само скъп . 12| 5920 |20.12.2020 Методи Лалов: С цялата си безпардонност Гешев показа уродливото лице на прокуратурата . 21| 5110 |19.12.2020 Христо Иванов: Прокуратурата покри записите на Борисов. Излезе с едно комично съобщение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads