Реклама / Ads
5| 5535 |30.01.2008 НОВИНИ

Иван Костов: 3-ма големи играчи печелят търговете

.
Министрите, виновни за това, което се случва, веднага трябва да бъдат уволнени, иска Костов. Търговете се печелели от специални хора, което е скандален конфликт на интереси за ЕС.
 

Проблем за ЕС са големите разходи в нашия фонд “Републиканска пътна инфраструктура”. Търговете на фонда се печелят само от определени играчи и те са няколко. Лидерът на ДСБ Иван Костов ги посочи по бТВ. Единият, който  печелел значителна част от поръчките, бил братът на шефа на фонда, а другият, който също получавал немалка част, бил Васил Божков, когото Костов обяви за близък до финансовия министър Пламен Орешарски. Имало и още един голям играч, обединен в група турски фирми с участието на Хасан Хасан. Зад всеки един от тези лица, разпределящи милионите във фонд “ Републиканска пътна инфраструктура”, съответно стояла и определена политическа сила. Костов твърди, че това, което се случва във фонда. Според лидера на ДСБ министрите, виновни за това, което се случва, веднага трябва да бъдат уволнени, за да се прекъсне нишката. През 2000 година от правителство си отишли хора по недоказани обвинения, само за да се докаже на обществото, че има силна изпълнителна власт, подчерта Костов. По отношение на този скандал опозицията щяла действа в единство, защото по-очевидна щета върху българския национален интерес не можело да се посочи.

Същевременно Костов обясни, че между партиите трябва да се проведе дебат за политическа система в страната. Ако такъв дебат не се състои, съотношението 8:5:3 ще бъде заменено с друго подобно. Разликата между Костов и Първанов била, че на президента не му било нито работа, нито задължение да говори по тези въпроси, нито пък имал възможност да направи каквото и да било. ДСБ като политическа партия, участваща в парламента, можела да стане част от обществен и политически консенсус, който да реформира политическата система. Костов напомни, че Първанов е бил избран като социален президент, но не е отчел, че през миналата година инфлацията е 12%, а за хората с доходи под средните инфлацията почти 19%, т.е. с обикновените хора в страната ставало нещо лошо. Високата инфлация била плод на управленски, политически и данъчни грешки, вдигане на акцизите, повишаване на административно регулираните цени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5883 |24.01.2008 Иван Костов: Тодор Живков и Жан Виденов защитаваха по-добре националните интереси на България . 18| 5575 |18.01.2008 Кой обра всичките ръце в "Големия шлем"? . 7| 5920 |17.01.2008 Иван Костов: Русия унижава България като васал . 2| 11490 |30.12.2007 Експерт: До 1,8 млрд. евро печелят българските проститутки в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads