Реклама / Ads
7| 5919 |17.01.2008 НОВИНИ

Иван Костов: Русия унижава България като васал

.
Лидерът на ДСБ твърди, че над 90% от вноса на енергийни източници е от Русия, поради което изпадаме в пълна зависимост. Същевременно Русия нямала намерение да си върне дълга към нас.
 

ДСБ протестира срещу посещението на президента Владимир Путин заради неравноправните икономически отношения между Русия и България. Това неравноправие съществува отдавна, възникна в началото на 90-те години. Сега България се превръща в донор на твърда валута за Русия, води се и враждебна политика срещу българския внос. Следващият аргумент е енергийната зависимост на страната – над 90% от вноса на енергийни източници е от Русия и така изпадаме в пълна зависимост. Поради тази дисбалансираност България не е заинтересована да развива икономически проекти, които засилват позицията на руския внос в страната ни, защото това води до превръщането на България в нещо като икономически сателит, изрази по НТВ категоричната си позиция лидерът на ДСБ Иван Костов. Като примери в това отношение той посочи АЕЦ “Белене” и “Бургас – Александруполис”, както и проекта “Южен поток”, където Русия иска да изгражда собствена инфраструктура на територията на България, от което българските граждани не биха имали никаква полза според Костов. Той подчерта, че ползите и сигурността на доставките ще бъдат само за руската страна. “Ако “Южен поток” премине през България, геополитически Русия ще се настани на Балканите. Поради тази причина “Южен поток” среща съпротива и в европейската енергийна стратегия, разясни  лидерът на ДСБ. Според него, ако зависи само от управляващите, те ще подпишат договора за газопровода.

Иван Костов категорично заяви, че Русия понастоящем унижава България като един васал, вкючително и отказвайки да върне дълга си към нас, възлизащ на около 70 млн. Костов не очаквал този въпрос да бъде повдигнат при настоящето посещение на руския президент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4887 |16.01.2008 България няма да става дискотека . 1| 7542 |16.01.2008 В България расте употребата на мека дрога . 0| 4779 |10.01.2008 "Die Presse": България напира да си реактивира АЕЦ "Козлодуй" с филм . 3| 5639 |04.01.2008 4-те тона хероин са минали през България, шумът около Куйович бил за заблуда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads