Неделя, 22 Октомври 2017, 11:25
Frognews
3| 3114 |18.10.2016

Иван Портних: Победа на изборите гарантира стабилна държава и уредени общини

.
„Победата на ГЕРБ на президентските избори е изключително важна, защото всеки от нас иска да вървим напред, а това е възможно само в стабилна държава. Кой може да осигури повече сигурност от правителството и премиера Бойко Борисов? Днес гласът на България се чува в Европа, работим по оперативни програми, успешно реализираме проекти, развиваме общините си, въпреки сложната ситуация“. Това обяви по време на среща с граждани във варненския район „Одесос” областният координатор на ПП ГЕРБ-Варна и кмет на града Иван Портних.

На срещата присъстваха административният секретар на ПП ГЕРБ-Варна – народният представител Павел Христов, народният представител д-р Руслан Тошев, който е районен ръководител на „Одесос”, районният кмет Георги Недев, общински съветници и граждани.

Иван Портних апелира на конфронтационния тон на опонентите си ПП ГЕРБ да отговори с убедителна победа на изборите.

 „Познавам лично нашите кандидати – г-жа Цецка Цачева и адмирал Пламен Манушев. Те са достойни, отговорни и професионално подготвени хора. Подкрепата за тях ще гарантира стабилност и сигурност на Българиявключително и по отношение на европейския ни път на развитиеДругите хипотези означават тласкането на страната в политически хаос и нови предсрочни избори”, категоричен беше Иван Портних.

Той заяви, че благодарение на добрата координация и екипна работа между общините и правителството, вече има конкретни резултати, които променят живота на хората към по-добро. „Трябва да продължим да действаме със същото темпо, за да имаме по-уредени градове и села, да привличаме инвеститори и да се създават повече работни места“, подчерта той.

Иван Портних посочи и конкретни примери за решени проблеми на Варна, трупани и неглижирани с десетилетия. „С успешно реализираниte проекти по ОП „Околна  среда“, плащанията по която бяха възстановени при правителството на Бойко Борисов, бе обновена ВиК инфраструктура, гарантираща по-чисти води.  Така бе реновирана ПСОВ – Варна с тласкател Акациите – на обща стойност 41,5 млн. лв. Проектът осигури захранване на още 40 000 души с вода. Изградено бе дълбоководно заустване в курорта Златни пясъци – един проект, който бе заварен на „командно дишане. С помощта на правителството ние не само успяхме да го спасим, но и го фазирахме – т.е. прехвърлихме в новия програмен период, за да можем да го изградим с европейски средства. В момента работим по изграждане на ПСОВ Златни пясъци – в помощ на туристическия бранш“, каза той.

Кметът на Варна припомни и друг важен еко проект, който реши проблема с боклука на морската столица, на Белослав и Аксаково. „Изградено бе депо, което отговаря на всички европейски изисквания. Отново с подкрепата на правителството и с активната работа на община Варна се реновират охранителните канали в Аспарухово, които гарантират спокойствието на хората. Средствата за това – 10 млн. лв., бяха осигурени по фонд „Солидарност“. Варна получава сериозна подкрепа от правителството и за ремонта на Аспаруховия мост, на Двореца на културата и спорта, при реновиране на улична инфраструктура, активно върви работата по АМ „Хемус“, припомни Иван Портних.

Областният лидер на ГЕРБ допълни, че в момента стартира новият програмен период, като Варна вече е с одобрени проекти по ОП „Региони в растеж“ за 84 млн. лв. Тези средства ще бъдат вложени в обновяване на училища, детски градини, градска инфраструктура.

Народният представител и районен ръководител на ПП ГЕРБ-Одесос д-р Руслан Тошев коментира, че избирайки за президент и вицепрезидент кандидатите на партията, хората ще дадат гласа си за стабилна и уредена държава.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Слух уволнява шефа на НСО 0| 151 |22.10.2017 . ЧЕЗ подобри сигурността на електрозахранването в столичния район „Оборище“. 0| 393 |22.10.2017 . Нона Йотова: В политиката се прекланям пред Елена Йончева 0| 664 |22.10.2017 . Иван Ласкин: Всички, които са създали нещо велико, са отшелници 0| 826 |22.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах