Реклама / Ads
0| 3501 |15.05.2022 НОВИНИ

Иванов: Коалиционното мнозинство не подкрепя достатъчно правителството. Печели тропането по масата

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Коалиционното мнозинство не подкрепя достатъчно правителството. В тази сложна ситуация печели тропането по масата. Това каза пред БНР съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.
 

„Базовите условия за съществуването на нашата къщичка зависят от това, което се случва в Украйна. Затова депутинизацията е важна тема. Искаме да поставим генералният въпрос – къде е националният ни интерес, а не къде са ни емоциите. Ние трябва да можем да покажем лидерство, това е смисълът на това управление“, обясни той и допълни, че мнозинството е трудно и сложно конструирано: „Опитваме се да сме конструктивни, диалогични, прагматични, но често губим от това“.

 

На въпрос как се води диалог с представители на управляващата коалиция, които са на различна позиция, той отговори, че се залага на прагматичност, на уважението и на разговори без истерии.

 

„На Корнелия Нинова ще кажем, че да се говори, че путинският режим е приятелски на България, е вредно и опасно. Ако Путин успее, България ще има по-малко перспектива за развитие... Логично е да започнем разговор за допълване на коалиционното споразумение с приоритети от новата реалност, която започна след 24 февруари, когато Русия нахлу в Украйна. Всеки ще заявява позиции и накрая картината дали можем да работим заедно ще стане ясна. Тази картина трябва да започне да се случва публично - през ясни заявления от парламентарната трибуна. Декларацията ни е началото на план за действие. Трябва да излезем от междуличностните разправии“, смята Иванов.

 

Във връзка с КПКОНПИ той поясни, че се очакват разработките на „Продължаваме Промяната“, за да бъдат обединени със законопроекта на „Демократична България“: „Отнема повече време от очакваното, но с 16 или с повече гласове ще работим приоритетът да бъде реализиран. Няма да се откажем от него. Критиките, че става бавно, са основателни. Важен е резултатът. Законопроект за КПКОНПИ ще има, лошо е, че ще бъде със закъснение“.

 

Иванов оцени направеното от това управление като „крайно недостатъчно“: „Но трябва да си даваме сметка, че кризите, с които това правителство се сблъсква, са по-големи от това, което се е случвало досега на правителствата. Това не е оправдание. Управляващото мнозинство не функционира добре и не дава достатъчна подкрепа на правителството, за да се справя по-добре. Говоря за формулиране на политически дневен ред от ясно изведени приоритети“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4422 |07.05.2022 Иванов: Не е време за политически пубертет. Никой здрав ум не иска избори . 0| 3316 |06.05.2022 Иван Иванов: Няма опасност да останем без хляб, ще настояваме ДДС-то да е 9% . 0| 5040 |06.05.2022 Мнозинството руски сили около Мариупол са напуснали града. Одеса се готви за десант . 0| 3807 |25.04.2022 Христо Иванов: От коалиционен съвет има смисъл след визитата в Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads