Реклама / Ads
6| 8571 |11.07.2024 НОВИНИ

Иво Инджев: Индиецът Моди преподаде на Путлер урок по загриженост за живота на сънародниците (си)

.
Моди и Путин Източник: ЕПА/БГНЕС
"Индийският националист Нарендра Моди затвърди властта си на премиер на изборите миналия месец. Сред проблемите, на които реши да обърне внимание в рашистката столица, беше въвличането на негови сънародници в руzката война срещу Украйна. “Чрез измама”, както се казваше в изявлението на външното министерство в Делхи".
 

Иво Инджев, Facebook. Запазено е оригиналното изписване на руски наименования с малка буква, което носи символично значение.

 

Индиецът Моди преподаде на Путлер урок по загриженост за живота на сънародниците (си).







Знаете ли колко индийски наемници са убити тази година в Украйна?


Двама през март и двама миналия месец. Индийското Министерство на външните работи призова по актуалния повод в навечерието на посещението на премиера Моди в раzия да бъде прекратено вербуването на индийци за войната й в Украйна. В Индия, най-голямата демокрация в света, за разлика от московията, управляващите се съобразяват с общественото мнение.


На фона на стотиците хиляди убити и ранени поданици на Путлер циниците могат да кажат, че “индийските загуби” са пренебрежимо малки. Не и за най-многолюдната страна в света. Путлер, който се чуди с какво да се подмаже на своя гост, завистливо я похвали какъв демографски ръст бележи, макар той да се дължи на най-бедните 250 милиона вегетиращи индийци и на още толкова като тях, намиращи се близо до чертата на бедността по индийските стандарти, по-ниски дори и от руzките.


Индийският националист Нарендра Моди затвърди властта си на премиер на изборите миналия месец. Сред проблемите, на които реши да обърне внимание в рашистката столица, беше въвличането на негови сънародници в руzката война срещу Украйна. “Чрез измама”, както се казваше в изявлението на външното министерство в Делхи.


Ето, че Моди се озова в москва и сред въпросите, които пожела да бъде разгласено, че е повдигнал, е примамването на индийци да служат за пушечно месо на Путлер, който се е съгласил тази практика да бъде прекратена и наетите на служба в армията му индийци да се върнат по домовете. Това съобщи индийската информационна агенция PTI. Позова се на свои източници.







Руzката пропаганда се опитва да представи посещението на Моди във възможно най-благоприятна за образа на режима светлина и “пасува” по отношение на горното. Типично е за държавата, в която човешкият живот не струва нищо. Заради няколко си убити сънародници кой ли би си направил труда в империята да се вълнува! Там не могат да си представят що за проблем е това, но Моди явно е бил доста убедителен в настояването си.


Не казвам, че става дума за основната тема на разговорите. Главното в преговорите най-вероятно е било свързано с милиардите, които Индия плаща за вноса на руzки петрол. Не стига, че е на изнудвачески ниски цени, но й е заплатен в рупии, които не струват нищо извън Индия. Въпреки това руzкият петрол продължава да се лее от танкерите от сенчестия флот на московията в индийските резервоари, а в Индия да се трупат планини от рупии, с които продавачите се чудя какво да си купят на местния пазар.


От общо 65 милиарда долара стокообмен между двете страни за миналата година, 90 на сто се пада на индийския внос от московията, която няма какво да купи срещу това за рупиите, които получава в Индия.


По темата за войната срещу Украйна липсата на съобщение за желаното от Путлер изразяване на съвпадение на позициите, заменено с призиви за мир от страна на Моди, говори, че Индия въпреки визитата на индийския премиер Индия в никакъв случай не е застанала еднозначно на страната на агресорите. Нещо повече, Моди беше цитиран от Ройтерс да казва в деня на убийството на деца в Киев от руzко ракетно нападение в първия ден на неговото посещение, че “убийството на деца е много болезнено”.


“Дреболията” с изваждането пред скоби на загрижеността на Моди за индийските граждани в руzки военни униформи обаче показа, че двете държави обитават различни светове с несъвместима помежду им философия.


Отнася се и за съседната на Индия Шри Ланка. Тя също повдигна въпроса за своите наемници, прелъстени да убиват украинци срещу руzко заплащане. Шри Ланка поиска да бъдат платени компенсации за убитите си граждани в Украйна.


Малкият урок по загриженост за живота на сънародниците в условията на демокрация повдига за пореден път големия въпрос за античовешката същност на царския режим, който не цени живота на собствените поданици, какво остава за “чужденците”.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2588 |11.07.2024 Борисов за проблемите в ДПС: Открива се много голяма възможност за нас по смесените райони . 2| 2280 |11.07.2024 Светът гледа към Сребреница. 29 години от масовото клане на мюсюлмани от босненските сръбски части на Ратко Младич . 4| 2644 |11.07.2024 Kак ще приключи напрежението в ДПС? . 2| 2875 |11.07.2024 Пленарният ден започна с протест и декларация за Доспат /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads