Реклама / Ads
34| 7788 |13.11.2010 НОВИНИ

Иво Инджев: Който ни освободи, той ще ни зароби

.
Иво Инджев подкрепи протеста срещу Путин Източник: Васил Василев
С тези думи на Апостола журналистът посреща на входа на София - пл. "Орлов мост", руския президент Путин.
 

Около 50 души се събраха на площад „Орлов мост”, за да изкажат недоволството си от днешната визита на руския президент Владимир Путин. Протестът бе организиран от Асоциацията на свободното слово „Анна Политковская. Петър Пенчев, който членува в нея, обясни, че с този протест се прави опит да се защити националния суверенитет на България. „Вчера руските медии с най-големи заглавия написаха: „Утре е капитулацията на България пред Путин.” Надяваме се като държава от ЕС да съхраним природата си за нашите деца. Когато АЕЦ „Белене” започне да бълва радиоактивни отпадъци, които ще загробят България, хиляди поколения ще страдат.”, подчерта Пенчев, който държеше в ръцете си портрет на Анна Политковская.


Петър Пенчев държи портрета на убитата в Русия журналистка Анна Политковская

На протестa присъства журналистът Иво Инджев, който държеше плакат с надпис „...Той ще ни зароби!” „Къде е лозунгът на Апостола в кабинетите на българските управляващи, които се крият зад гърба на Васил Левски и го цитират? Но защо не си припомнят тези негови думи: „Който ни освободи, той ще ни зароби.” Някъде да се преподава това в българските училища? Тези полицаи, които са около нас да са го чували? Това е тайна от българския народ. Имам голямо опасение, че днес това предупреждение може да се превърне в пророчество”, каза Иво Инджев.



„Кой има кой има интерес да бъде зависим на 100% от друг и дори да иска още 50% зависимост? Ние това правим. Кой лидер на велика сила, каквато е Русия, ще реши за два дена да се вдигне на визита в една миниатюрна държава, каквато е нашата, без да има подготвено решение за триумфално завръщане след това. Ние ли сме глупаци или ни харесва да ни правят на такива? Според мен ни харесва.”, заяви журналистът.

На протеста имаше и няколко души, облечени в антирадиационни костюми, с които показаха как ще живеят следващите поколения, ако Русия участва в изграждането на АЕЦ „Белене”.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5613 |04.10.2010 Р. Плевнелиев: Аз съм човек, който винаги иска да има план В . 14| 5699 |01.09.2010 П. Димитров: ГЕРБ е лична партия на един човек, който наказва или награждава . 6| 5048 |26.07.2010 Б. Велчев: Който иска СРС, да си плаща . 4| 6577 |14.06.2010 И. Инджев: "Барбекюто срещу Империята" е война без край

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads