Реклама / Ads
8| 3844 |16.04.2021 НОВИНИ

Иво Инджов: ГЕРБ без Борисов ще последва съдбата на НДСВ

.
доц.Иво Инджов
В обозримо бъдеще Борисов няма да бъде министър-председател и ще наблюдаваме бавно политическия му залез. ГЕРБ без Борисов ще последва съдбата на НДСВ. Това мнение изрази в интервю за БНР политологът и университетски преподавател доц.Иво Инджов.
 

„Вчера се видя колко е самотен ГЕРБ на политическия терен към настоящия терен. Бойко Борисов също е много самотен. Той е един от най-самотните политически лидери в момента.

 

Големият въпрос е дали ще се отиде към предсрочни избори, без да се създаде правителство, или ще има кабинет и ще се отиде на избори 2 в 1, евентуални.

Ако протестните партии се споразумеят, с твърдата подкрепа на БСП и по минимални точки на консенсус, би било добре да се направи правителство, което да работи поне до есента, смята политологът. Той не вижда по-дълъг хоризонт заради сложните баланси в такова управление.

 

Според доц. Инджов „Има такъв народ“ не са се отрекли от искането си за мажоритарни избори, но сега има „надцакване с ГЕРБ“ и не искат да влязат в капана.

Ако преди изборите да са господари на мълчанието е било успешен ход от гледна точка на политическия маркетинг, то сега те трябва да започнат да говорят, допълни той.

„Има такъв народ“ са на кръстопът в момента.“

 

Относно мотивацията на двете системни партии – БСП и ДПС, да подкрепят правителство на ИТН, Иво Инджов прогнозира, че най-вероятно ще бъде направено правителство на трите партии на протеста, за което са важни гласовете на БСП.

„Никой не може да забрани на ДПС да се прави на опозиция на ГЕРБ и да подкрепя това правителство. БСП не е заинтересована от предсрочни избори, защото е в много слабо състояние. ДПС тепърва трябва да се доказва като истинска демократична партия.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8389 |16.04.2021 Николай Милчев за Борисов: Вече никой, даже добрата и мъдра Мика Зайкова не може да му помогне . 29| 6149 |16.04.2021 Любен Дилов-син лансира новата опорка на ГЕРБ, с която се атакува партията на Слави Трифонов . 15| 3265 |16.04.2021 Депутатите продължават работа, викат Борисов, той се измъква с отпуска . 33| 6602 |15.04.2021 Тошко Йорданов опроверга манипулациите на ГЕРБ: Ще искаме мажоритарно гласуване в два тура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads