Реклама / Ads
0| 16057 |20.07.2022 НОВИНИ

Избухнаха бунтове в армията на Москва в Украйна

.
Извращенията в армията на Путин са всекидневие...
В различни части на окупационните войски на Москва избухват войнишки бунтове. Причината е, че руският диктатор Владимир Путин се опитва да защити етническите руснаци от масова мобилизация и изпращане да се бият в Украйна. Целта е да се ограничи броя на жертвите, което пък засилва недоволството в самата Русия.
 

В същото време руснаците от други националности търпят непропорционално големи загуби и това вече предизвиква силно недоволство. Това съобщава Институтът за изследване на войната (ISW) в обобщение на резултатите към 18 юли. В същото време вече над 160 руски офицери, предимно от младшите чинове, са дадени на военен съд заради отказ да разрушават жилищни сгради, болници, цивилни учреждения и да стрелят по мирно население. Овинението срещу тях е за неизпълнение на заповед във военно време.

 

Както вече беше разкрито, в Източен Сибир се е появило движението „Нова Тува“ - антивоенна организация, състояща се от активисти на тувинското национално малцинство. Прокуратурата в Русия вече е активирана да повдига обвинения за разпространение на антивоенна пропаганда и подбуждане на етническа омраза в Руската федерация. Въпреки това антивоенните настроения растат всеки ден.

ISW и други анализатори по-рано отбелязват преобладаването на неетнически руски батальони сред окупаторите в Украйна, които включват войски от Чечня, Южна Осетия, Тува, Татарстан, Башкортостан, Чувашия и други. Военното министерство в Москва дори отказва да назове броя на загиналите от тези региони и автономни области. Местните хора обаче са силно обезпокоени, че синовете им гинат заради непонятна кауза и за чужди интереси.

 

Експертите на ISW смятат, че вероятният опит на Путин да изолира етническите руснаци от масова мобилизация вече предизвиква съпротива и вътрешно напрежение в някои от руските етнически анклави, които изглежда понасят непропорционално тежестта на войната.

 

Сериозен проблем за армията на Путин в Украйна са и извращенията в частите. Те са особено драстични сред нехристиянските подразделения, където руски военни издевателстват с войници от регионите. Това създава огромно напрежение, което се отразява пагубно на боеспособността и засилва настроенията срещу т.нар. „военна операция“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3249 |13.07.2022 Какво става в Шри Ланка: Политическа криза и бунтове /обновена/ . 0| 3425 |20.06.2022 Руски политолог: Има конфликт между армията и специалните служби на Русия . 0| 3310 |07.06.2022 Военните с пръст в устата, армията без нова техника, ако се приеме актуализацията на бюджета . 0| 3138 |07.06.2022 Генщабът на Украйна: Беларус планира да увеличи размера на армията си до 80 хил. души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads