Реклама / Ads
25| 7298 |09.03.2015 НОВИНИ

Издирвач пред Фрог: И Господ не може да хване търсените бандити

.
И Господ да съм, няма как да хвана издирваните. Това призна пред Фрог нюз служител на МВР, ангажиран с тази дейност. Той подробно обясни проблемите, заради които ченгетата нямат възможност да си вършат нормално работата.
 

Преди ден стана ясно, че убиецът на Вероника-Илиян Здравков е бил обявен за общодържавно издирване, още преди да отнеме живота на младата жена. Заради това всички упреци в момента са насочени именно към издирвачите, които не прибрали на топло престъпника, преди да извърши жестокото посегателство.

Ето какво разказа пред екипа ни служител на МВР във връзка с това. Умишлено спестяваме името му, тъй като не е получил официално разрешение от ръководството на ведомството да говори.

В повечето районни управления сме по 1-2-ма човека. Само в столицата има по 2-3-ма във всяко РПУ. През нас минава огромна информация, като се започне от издирвани лица като Илиян Здравков, за изчезнали хора, за трупове и за такива, на които трябва да им се установи адреса и т. н. В същото време не ни се полага нито кола, нито гориво. Отгоре на всичко сме се заринали с бумаги, пишем, пишем, по цял ден. Така се изисква. А за вербовка няма никакво време. А това е най-важното.

Като се появи някой в даден район, да разчитаме на хора, които да ни информират. Илиян Здравков го хванаха бързо, защото там се хвърли целия ресурс на областната дирекция. Представете си какаво усилие се изисква, за да се свърши това. За сравнение ще дам пример с град Гоце Делчев. Там има 1 издирвач, който отговаря за 56 села. И знаете ли, отгоре на всичко на него му възлагат и други функции-да разкрива кражби, автокражби и т. н. Като има нещо спешно, отива с личната кола, ама то не става всеки ден. После ходи, моли се на колеги да го вземат. Е като няма кола, как да обходи района и да следи денонощно, дали няма някой да се появи?!. Това е пълен абсурд, обясни полицаят.

На въпрос защо не се разчита на информацията на районните инспектори, служителят обясни: Тук ситуацията е още по-абсурдна. Информацията, че се търси някой я има в т. нар. БДС-система. До нея, обаче нямат достъп районните инспектори. Реално те нямат достъп до компютрите с вътрешната информационна система. Така много често полицаят си пие ракията с човек, който е обявен за издирване. Е откъде да знае, че го търсят?! Ситуацията е невъзможна и абсурдна, но на никой не му пука, докато не стане така, както с убийството във Велико Търново.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4484 |08.03.2015 Запалиха джипа на ямболска адвокатка, преди дни на неин клиент . 8| 5213 |08.03.2015 Снежен ад! Яз. Ивайловград пред преливане, министри хукнаха натам . 6| 4431 |07.03.2015 ЦСКА се изложи пред Берое . 3| 4505 |07.03.2015 Могерини: В Мали е загинал представител на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads