Реклама / Ads
4| 5121 |24.02.2011 НОВИНИ

Изслушването на Стефанов за имотите на Цветанов пред провал

.
Заседанието на антикорупционната комисия в парламента този следобед, на което трябва да бъде изслушан шефът на НАП Красимир Стефанов с резултатите от проверката на имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов, може да се провали.
 

Това коментира председателят на комисията Валентин Николов. По думите му двама от петимата членове са в чужбина, а трети обмисля дали да участва в заседанието. Депутатите от Синята коалиция и ДПС Димо Гяуров и Камен Костадинов не са в страната, а народният представител от левицата Бойко Великов все още не е потвърдил участие.

Николов допълни, че мотивите на липсващите депутати не могат да са аргумент за отлагане на изслушването. От НАП не са предоставили на комисията доклада от проверката, за да могат да се запознаят предварително. Ето какво още обясни председателят на антикорупционната комисия:

„Кворум не знам дали ще има, но някои от колегите явно не искат заседанието днес да се състои и учудващото е, че точно те настояваха резултатите да излязат по-бързо. И не знам какви са им мотивите и правят опити да бойкотират заседанието. Димо Гяуров е в чужбина, вчера ми е пратил официално писмо, в което настоява заседанието да бъде отменено. За същото, със същите мотиви настоява и Бойко Великов, който е тук. Предполагам, че той ще дойде. Мотивите са, че предварително не са се запознали с резултата от ревизиите и нямало да имат възможност да задават въпроси. Не виждам някаква пречка да се задават въпроси, още повече, че устно ще бъдем запознати с резултатите от ревизията“.

Данъчните започнаха проверка на имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов и неговото съпруга през октомври миналата година. Проверката продължи повече от четири месеца, като по думите на шефа на приходната агенция това е нормално.

Ден преди представянето на резултатите пред антикорупционната комисия от вестник „Галерия“ изнесоха данни, според които тъстът и тъщата на вътрешния министър Цветан Цветанов притежавали 14 сметки в банки, в които всеки месец се вкарват между 2000 и 20 000 лева. По информация на изданието Цветан Цветанов е пътувал 97 пъти в чужбина за последните шест години, като 37 излизания зад граница са били описани с термина „частни командировки". Главният редактор Кристина Патрашкова и заместникът й Явор Дачков твърдят, че родителите на съпругата на Цветанов Васил и Стефанка Георгиеви в периода 2004-2009 година имат декларирани общи приходи от близо 83 000 лева и разходи от около 37 000 лева. В същото време двамата пенсионери през 2007 година купуват апартамент в столичния квартал „Изток", правят щедро дарение и внасят мащабни суми в банката. Сумарно това прави над 200 000 лева, чийто произход не може да бъде обяснен според Дачков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5246 |11.02.2011 Я. Янев: Които са пребили О. Стефанов, са автори на взрива . 7| 5890 |30.12.2010 Кр. Стефанов: НАП води война с корупцията . 5| 5186 |23.12.2010 И. Фидосова: Опозицията провали изслушването на Цветанов . 15| 5904 |18.12.2010 Цветанов: Ще кажа всичко за имотите ми през януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads