Реклама / Ads
24| 3482 |02.02.2021 НОВИНИ

Желязков смята, че Радев чак сега се дефинирал като политически опонент

.
Росен Желязков, министър на транспорта
Добре, че Радев направи от рано тази заявка, за да се дефинира като политически явен опонент на правителството. Това заяви в ефира на bTV транспортният министър Росен Желязков. Думите му идват след вчерашното изявление на държавния глава, което днес е основна тема в сутрешните блокове. Изказването на Желязков обаче е озадачаващо. Причината - държавният глава е отявлен критик на кабинета и в този смисъл се е дефинирал като явен опонент отдавна.
 

Припомняме, че държавният глава свали доверието си към кабинета “Борисов 3” още в началото на миналата година, а през лятото застана на страната на протестиращите срещу управляващите. Освен това престрелките между “Дондуков 1” и “Дондуков 2” не са преставали. 


"Чухме заявката на Румен Радев за участие в президентските избори. Той даде заявка за очаквана и търсена подкрепа от страна на извънпарламентарните партии и заявка за това, че ще търси обединяване на фрагменти по линията ляво-дясно, обединени от антипатията към правителството”, заяви още Желязков. 


Според Желязков държавният глава иска да подпомогне реализацията на извънпарламентарните сили и по някакъв начин “да обезсърчи” социалистическата партия и усещането й за уникалност в подкрепата към държавния глава. 


“Тази мантра, че кабинетът готви избори не е вярна, защото те се правят от професионална изборна администрация в лицето на ЦИК”, категоричен бе транспортният министър.


Той категорично отхвърли обвиненията за манипулация на изборния процес и се аргументира с това, че в демократичната история на парламентарните избори няма случай, в който да има установена фалшификация на резултатите от вота. 


“Има манипулации, има купуване на гласове“, призна той.


На въпрос възможно ли е да видим Борисов и Радев в битка за президентските избори той заяви, че това не е тема на дискусия.


„В момента лидерът на ГЕРБ има ангажимента да доведе партията до победа на тези избори и до участие в съставянето на стабилен кабинет с или без ГЕРБ.


Важно е за държавата да има силен и стабилен кабинет, защото предизвикателствата пред държавата са изключително големи и те са отвъд партизанщината за властта. ГЕРБ може да намери партньори за управление“, категоричен бе Росен Желязков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 15420 |02.02.2021 Това е несериозно, проф. Коларова... Спор в ефир заради изявлението на Радев . 16| 3757 |01.02.2021 Стойчо Стойчев смята, че Радев щял да се тества електорално . 47| 3762 |01.02.2021 Караянчева: За 4 години Радев дойде веднъж в парламента, за да нахъса протестиращите . 28| 4334 |01.02.2021 Борисов отговори на Радев за мерките и паниката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads