Реклама / Ads
14| 8935 |12.12.2014 НОВИНИ

И жените с пагони захапаха д-р Тренчев за "торбари-тъпанари"

.
Невена Митева
Лично за мен е недопустим факта, че българският военнослужещ да е високо оценен от своите международни партньори, а обиждан и оплют в собствената си страна. Това пише в отворено писмо до президентът на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев председателят на Сдружението на жените военнослужещи подполковник Невяна Митева.
 
Поводът е обидата, която лидерът на синдиката нанесе от ефира на БНР към Българската армия, наричайки военнослужещите „торбари-тъпанари по 120 кила, които вече за нищо не стават“

***

Ето и отвореното писмо:

"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ТРЕНЧЕВ,

Във връзка с Ваше интервю, провело се по Българското Национално Радио (БНР), програма „Хоризонт“ в предаването "12+3", на 10.12.14 в 13:19 ч. и по-конкретно, цитирам: „Военен преврат не може да стане, защото няма подполковници. Това не е никаква армия, това са едни торбари-тъпанари по 120 кила, които вече за нищо не стават и на брой вече не са достатъчно, така че от тази гледна точка, нещата са обречени.“, бих желала да споделя с Вас няколко мисли, като подполковник от българските Въоръжени сили.

Република България е член на международни организации, като ООН, ОССЕ, НАТО и ЕС и Вашата оценка „военен преврат не може да стане“ напълно отговаря на ценностите и принципите на посочените по-горе организации.

Категорично не бих се съгласила с Вас относно Вашата позиция, че „Това не е никаква армия, това са едни торбари-тъпанари по 120 кила, които вече за нищо не стават и на брой вече не са достатъчно, така че от тази гледна точка, нещата са обречени“, защото искам да Ви уверя, че достойни български офицери, сержанти, войници и матроси, граждански лица и доброволци от системата на сигурността и отбраната е ИМАЛО И ВИНАГИ ЩЕ ИМА! Независимо какви политици и управници са ръководили България.

Без да подчертавам исторически факти, бих искала да Ви информирам, че в момента български офицери ръководят комитети на НАТО, участват в мисии и операции зад граница, подпомагат българското население в различни ситуации в съответствие със своите задачи . И за да поставя акцент върху значимостта на дейността им, Ви информирам, че за да се ръководи/командва в рамките на НАТО и ЕС са необходими поне две условия: да си отлично подготвен и всички страни-членки да гласуват за ръководителя.

Лично за мен е недопустим факта, българският военнослужещ да е високо оценен от своите международни партньори, а обиждан и оплют в собствената си страна. Още по-недопустимо е, че чрез БНР към българската аудитория се отправят квалификации към военнослужещите, които Ви напомням нямат права да извършват синдикална дейност и да изразяват позиции по актуални теми и въпроси развиващи се в общественото пространство на Република България.

Използвам възможността да предам своите и на всички дами в униформа високите ни към Вас почитания и да Ви уверя, че изглеждаме отлично и твърдо ще защитаваме интересите на българския военнослужещ с цел издигане на образа му пред българското общество.

Оставяйки готова за диалог по темата и с уважение,

Подполковник Невяна Митева, председател на Управителния съвет на „Сдружение на жените военнослужещи“

***

Копие на писмото е изпратено до президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, министъра на отбраната Николай Ненчев, председателя на Комисията по отбрана в парламента генерал от резерва Михо Михов и началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов.
Депутатът от БДЦ Стефан Кенов поиска проверка за злоупотреби с лова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4894 |21.08.2014 Служителки на КТБ обжалват наложените им мерки за неотклонение . 24| 5563 |08.07.2014 Кирил Добрев се извини за репликата си за жените . 41| 5842 |07.07.2014 Кирил Добрев: Фен съм на Драго, жените ги предпочитам за друго . 2| 5629 |02.07.2014 Най-много бият жените в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads