Реклама / Ads
0| 2031 |10.10.2024 НОВИНИ

„Жертва на преследване“ или насилник? Разследват бившия президент на Боливия Ево Моралес за изнасилване на непълнолетно момиче

.
Източник: личен архив
Бившият президент на Боливия Ево Моралес (2006-2019 г.) бе призован да се яви днес в прокуратурата в южния град Тариха, за да бъде разпитан във връзка с разследване за изнасилване на непълнолетна през 2015 г., предаде БТА, цитирайки АФП.
 

Моралес твърди, че е „жертва на преследване“, организирано от правителството на президента Луис Арсе. Настоящият държавен глава е бивш съюзник на Моралес, но сега двамата си съперничат за номинацията на управляващата партия за президентските избори в страната, които ще бъдат произведени догодина. 

 

Моралес намекна, че има инструкции от правителството да бъде арестуван в Тариха, но не каза дали ще се отзове на призовката от местната прокуратура.







„Предателското правителство поде съдебна война и преследване на политическата опозиция с цел да ни отстрани“, добави той.

 

В края на миналия месец Ево Моралес поведе няколко хиляди свои поддръжници в столицата Ла Пас и поиска оставката на правителството. Шествието бе съпътствано от ожесточени сблъсъци с негови опоненти. 

 

Родителите на предполагаемата жертва също са призовани в рамките на това разследване за „изнасилване и трафик на хора“.

 

Твърди се, че по време на мандата си бившият президент е имал връзка с 15-годишно момиче, от което има дъщеря. Има слухове, че родителите ѝ умишлено са я записали в младежкото движение в подкрепа на Ево Моралес „с единствената цел да се изкачат по политическата стълбица и да получат облаги".







Те са обвинени в трафик на хора, защото са предлагали дъщеря си в опит да се издигнат, отбелязва АФП.

Ево Моралес определи тези твърдения като лъжи, защото, по думите му, през 2020 г. вече е бил разследван за същите престъпления и не е доказано нищо.

 

Депутат от боливийския парламент, който е приближен на Моралес, обяви пред няколко дни, че срещу президента Луис Арсе също е подадена жалба за различни престъпления, произтичащи от предполагаема извънбрачна връзка с жена, която той представил пред медиите като жертва на сексуален тормоз.

 

24-годишната Джесика Вилароел твърди, че е имала връзка с боливийския президент в началото на мандата му и че е забременяла, но в крайна сметка бременността й е била прекъсната.

 

Боливийското президентство не е коментирало тези обвинения срещу Арсе, който е женен и има три деца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2070 |10.10.2024 Германският вътрешен министър: Граничните проверки ще продължат, докато се намери европейско решение . 3| 2177 |10.10.2024 Николай Слатински: Путин не успя, но дали сега Западът не взе в свои ръце принуждаването на Украйна за мир срещу територии? . 10| 2157 |10.10.2024 Австрия за влизането ни в Шенген и по суша: На прав път сме, но не сме извървели целия път . 1| 2145 |10.10.2024 Журналистът Емилия Милчева: Проблемът с контролирания вот е по-голям, отколкото с купения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads