Реклама / Ads
7| 6449 |26.09.2011 НОВИНИ

И жители на Варна и Бургас скочиха срещу Цар Киро

.
Размириците в Катуница ескалираха не само в Пловдив.Война на ромски бос обявиха и жители на Варна и Бургас, които излязоха да протестират срещу безчинствата на Кирил Рашков, набеден за цар в пловдивското село Катуница.
 

 

По време на протеста във Варна вчера, в който са участвали 200 души, повечето от тях по непотвърдена информация са  от агитките на футболните отбори „Черно море” и „Спартак” в морската столица, полицията е задържала 19 души. 11 от тях са освободени, а останалите осем са задържани за  24 часа. Седем от тях са непълнолетни.

 

Униформените са състави предупредителни протоколи за непристойно поведение на всички задържани.

 

 В същото време бургаски младежи протестираха в центъра на града и дори набиха няколко ромски младежи. Инцидентът станал в неделя вечер в градинката до Старата поща.

 

“Нямаме подадени жалби от граждани за нанесена им средна или тежка телесна повреда”, категорични бяха от бургаската полиция, цитирани от “Всеки ден”.

Пред Дарик обаче местния ромски лидер Митко Даков твърди, че няколко негови събратя са били нашамарени от български момчета. По думите му циганите от кварталите „Победа“, „Горно Езерово“ и комплекс „Меден рудник“ се страхуват да излизат навън и могат да дадат отпор.

 

“Никой не се въоръжава или готви за нападение”, подчерта обаче Даков. „Като при всички хора инстинктът за самосъхранение е силен. Хората са силно притеснени и са готови на всичко само и само да защитят семействата и децата си. Засега няма ексцесии вътре в квартала, но това се случи извън него. Искрено се надявам институциите да обърнат сериозно внимание на този проблем, за да не ескалират нещата“, коментира още ромския лидер.

 

Според bTV битите цигани са петима, а сред тях имало и две жени, едната от които била бременна.

Въпреки че отричат да е имало побой над цигани, бургаските униформени признаха, че група от около 40 младежи са буйствали в района на Централния вход на Морската градина, както и в парка край Старата поща. Арестувани са общо 4 момчета, които са непълнолетни. Пред разследващите те твърдели, че са се организирали в социалната мрежа фейсбук.

 

“Вървели са на голяма група в центъра на града и са скандирали “Циганите на сапун”, но когато са видели униформените са се разбягали”, разказаха още от полицията в Бургас.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5414 |25.09.2011 Видеомост представя Плевнелиев и Попова във Варна . 14| 6725 |19.09.2011 Кандидат-кметове за Бургас скачат срещу Д. Николов . 19| 4913 |11.09.2011 Сагата с руските туристи в Бургас продължава . 10| 5583 |07.09.2011 Фестивалният комплекс във Варна с нов шеф

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads