Реклама / Ads
1| 3694 |13.01.2017 НОВИНИ

Живакът удря 7 градуса утре

.
Зима
През нощта над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна. След полунощ и утре, от запад на изток, на много места ще превали: в планините - сняг, в равнинната част - предимно дъжд.
 

През деня в планинските райони, Предбалкана и на места в Североизточна България дъждът ще преминава в сняг, но бързо ще спре, а след обяд от запад ще започне разкъсване на облачността. Ще има условия за поледици и заледявания. До вечерта дъжд ще вали в крайните югоизточни райони. Вятърът сутринта ще е от запад-югозапад, слаб до умерен, а в Източна България - ще е югозападен и временно силен; постепенно през деня ще се ориентира от северозапад и отново ще започне застудяване.

 

Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, по високи по Черноморието, максималните - между 2° и 7°. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари и през деня ще се повишава.

 

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, след обяд с валежи от дъжд. Преди обяд ще духа умерен вятър от югозапад, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 6-8°. Температурата на морската вода е 2-4°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Над планините ще бъде предимно облачно. От запад на изток ще започнат валежи от сняг. В масивите от Южна България под 1500 м валежът ще е от дъжд, но бързо ще премине в сняг и ще спре. Ще духа силен, по високите части до бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

 

В неделя и в Източна България валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е слаб, временно до умерен от запад. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните между 0° и 5°. През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Ще се заоблачи и в понеделник от юг ще започнат валежи, в по-голямата част от страната от сняг. Във вторник ще се задържи облачно, с прекъсвания валежите ще продължат. Ще остане ветровито.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3957 |08.01.2017 В Кюстендил измериха минус 26 градуса, трима умряха от студ . 0| 3929 |08.01.2017 АПИ: Минус 29 градуса е, в 4 области с ограничение на движението . 2| 3586 |07.01.2017 Минус 30 градуса засякоха в Москва . 0| 4292 |07.01.2017 Най-ниската температура е в Драгоман-минус 16 градуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads