Реклама / Ads
17| 5233 |14.03.2013 НОВИНИ

"Живата факла" Димитър не се разбирал с жена си

.
Източник: Булфото
51-годишният Димитър Димитров, който се самозапали под прозорците на президента, бил без работа от 2-3 г. и не се разбирал с жена си.
 

Бащата на Димитър - Кирил Биволев, от дупнишкото с. Крайници, разбрал за инцидента от телевизията, разказва 24 часа. Към 16,30 ч гледал предаване, в което показали снимка на сина му и съобщили за запалването. “Веднага звъннах на дъщерята и тя ми каза да чакам на село. Ще дойде да ме вземе с внука с колата и да ме откара в София. Моля се на господ сина ми да оживее. Златен мъж е! Работлив, нищо не може да му се опре. На цялата околия е направил оградите и портите. Даваха му поръчки и бизнесмени”, плаче 85-годишният Кирил.

От години той живее в София, където има хубава къща. Купил преди време апартаменти на сина си Димитър и дъщеря си Зоя, която е на 50 г. Цялата фамилия живее в столицата. В къщата в с. Крайници идвали само за почивните дни, а бай Кирил прекарвал там летните месеци. 

“Напоследък се запролети, та затова се върнах на село”, допълни бащата.
В двора допреди 2-3 г. Димитър имал ковачница. Изработвал огради, врати, градинска мебел от ковано желязо. Поръчките му обаче намалели и сега само върши дребни железарски услуги на хората от селото, когато го потърсят през уикендите.
 

В София Димитър работел на частно като строителен работник, но от 2-3 г. шефът му го освободил от работа. Преди 15 г. починала първата жена на запалилия се - рускинята Галя. От нея има дъщеря студентка. Самият Димитър преживял инфаркт, затова 1 г. взимал минимална пенсия по болест. Преди време заживял с Милка от Силистра на семейни начала. Тя пък имала дъщеря от първия си мъж и внуче. Милка работела в компютърна фирма. В началото много се разбирали. “Чакаше жена му да му даде някой лев сутрин, защото само тя е на заплата. Нещо с нея не се разбираха напоследък. Не мога да проумея защо е постъпил така! Сигурно се е измъчвал, че няма работа. Преди, каквито пари изкараше, ги даваше на жена си. Купи  кола, живеят в неговия апартамент”, разказва бащата на Димитър.

Той бил в София допреди седмица и се виждал със сина си. Нищо не подсказвало, че се готви да посегне на живота си. “Имаше си дом. В съседния блок живее сестра му. Моята къща е в центъра на София. Поне имаме покрив над главите си, не сме на улицата. Жена ми почина преди 12 г. “Аз получавам 470 лв. пенсия и гледах, колкото мога, да помогна на сина си”, допълва съкрушеният баща.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8416 |04.03.2013 Димитър Токушев е новият председател на Конституционния съд . 34| 6251 |04.03.2013 Проф. Димитър Иванов: Президентското време изтича . 91| 7748 |10.02.2013 Димитър Иванов: В документите няма и един факт за престъпни деяния на Борисов! . 31| 5954 |25.09.2012 Цветанка Ризова и Димитър Цонев заедно в Би Ти Ви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads