Реклама / Ads
7| 2561 |11.04.2023 НОВИНИ

Журналист: Алхимик трябва да открие магическата формула на политическия ни живот

.
Политическият живот в България достигна до там, че трябва да бъде намерен алхимик, който да открие магическата формула. И ГЕРБ - СДС, и ПП - ДБ декларират едни и същи приоритети, само че всеки иска ди си ги изпълни по свое усмотрение. Не виждам пречка на базата на тази платформа да се изгради правителство на малцинството с подкрепа на тази политическа сила, която носи етикета "евроатлантическа", която и да е тя.
 

Това заяви пред Българското национално радио журналистът Емилия Милчева. 

 

"ПП и ДБ бяха категорични, че няма да участват в правителство с мандат или с участие на ГЕРБ. ГЕРБ нямат проблем да съставят правителство и без участие на ПП и ДБ. Втората политическа сила трябва да надзирава и да участва в процесите... В новия парламент ПП и ДБ са една парламентарна група и това обединение трябва да покаже такава синергия помежду си, че гласът им да е двойно по-силен", коментира още Милчева.

 

По думите на Милчева политическата отговорност е много важна. 


"Избирателят очаква от лидерите си да се бият за програмите, за каузите, а не очаква да стоят в изолация и в идейна чистота. Работата на политиците е да влизат в битки, а не да чакат на пусия да им падне сгодния случай. Ситуациите в България е такава, че повечето партии са останали на един твърд електорат", заяви Милчева.

Тя допълни, че при гласуването на бюджета за тази година ще бъде трудно да се намери разбирателство. Въпросът ще бъде един от първите, които ще занимаят депутатите в новия парламент, след като стана ясно, че служебното правителство ще внесе свой законопроект. 

"Бюджет 2023 е на първо място. Приемането му за тази година ще покаже доколко са сериозни намеренията за еврозоната", коментира Милчева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 3683 |09.04.2023 Едвин Сугарев: Крайно опасен е възходът на ”Възраждане”. Може би трябва да си спомним как е избран Хитлер . 8| 2941 |09.04.2023 Борис Бонев: За да бъде променена, София първо трябва да бъде спечелена . 2| 2810 |09.04.2023 Митрополит Антоний: Седмицата на Христовите страдания е седмицата, в която трябва да си направим равносметка . 11| 2961 |09.04.2023 Джиков: Трябва оттук нататък да се ограничи вносът на слънчоглед в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads