Реклама / Ads
0| 2819 |08.06.2022 НОВИНИ

Журналист: Палежът на културния център в Битоля не е солова акция

.
Извършеното от Ламбе Алабаковски срещу българския културен център в Битоля не е солова акция. Той е известна личност. Неговият брат е част от структурите за сигурност в града.
 

Вчера Алабаковски бе задържан за опожаряването на българския културен център в Битоля, а вчера направи самопризнания като заяви, че е предизвикал пожара заради “патриотизъм”. Съдът в Битоля определи осем дни арест за изпълнителят. Прокуратурата мотивира искането си за ареста му с довода, че извършителят може да се укрие и да избяга от правораздавателните органи.

 

Културният център “Иван Михайлов” в Битоля беше подпален преди няколко дни. Веднага след вандалския акт външния ни министър Теодора Генчовска отиде на посещение и заедно с колегата си от Скопие Буяр Османи осъдиха случилото се. Палежът предизвика бурни реакции както у нас, така и в Северна Македония.

 

“Случващото се между двете страни е абсолютно недопустимо. Основна вина носят властите в Скопие, които толерират дори с поведението си – имам предвид политическия елит – подобно поведение. Извършеното от Ламбе Алабаковски в никакъв случай не е солова акция. Още повече, че той е известна личност. Неговият брат е част от структурите за сигурност в града”, подчерта Нешков пред Нова телевизия.

 

По думите му подпалването е класически пример за тази идеология на омразата.

 

“Вчерашната новина не беше ареста – за македонските медии, институции и политици, а това, че той ще бъде защитаван безплатно, че има симпатии и подкрепа. Не излезе нито един адвокат, нито един политик, нито едно гражданско и неправителствено сдружение, нито един журналист, който да напише, че случилото се трябва да бъде осъдено. Че този тип поведение е недопустимо. Ето класически пример за антибългарска проява и отношение към страната ни. Моето дълбоко убеждение е, че това не е солова акция. Още повече, че се говори, че този човек се движи в среди, които са известни като антибългарски”, посочи Нешков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3121 |05.06.2022 Продължава визитата на Генчовска в РСМ. Даде подробности за палежа на културния център в Битоля . 0| 4189 |04.06.2022 Български и македонски политици осъдиха палежа на културния център в Битоля /обновена/ . 0| 3238 |04.06.2022 Подпалиха Културния център ”Иван Михайлов” в Битоля . 0| 8343 |11.05.2022 Германски журналист: Речта на Путин на парада в Москва показа подготовката му за отстъпление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads