Реклама / Ads
13| 5751 |18.01.2022 НОВИНИ

Любчо Нешков: Проблемът със Скопие е заради фалшификация на настоящето

.
Боян Чуков, Елена Поптодорова и Любчо Нешков
Проблемът с РСМ е заради престъпление и фалшификация на настоящето. В момента македонското общество се облъчва и се манипулира с една гигантска лъжа и оттам идва и езикът на омразата към нас, че ние искаме да им отнемем идентичността, езика и националността. Абсолютна лъжа.
 

Това заяви пред bTV журналистът Любчо Нешков. 

 

Коментарът му идва на фона на буксуващите преговори между София и Скопие, които се опитват да излязат в задънената улица и България да премахне ветото си върху преговорната рамка за членството на РСМ в Европейския съюз. Днес за пръв път в Скопие ще се срещнат новите премиери на двете държави - Кирил Петков и Димитър Ковачевски. Двамата ще се опитат да намерят път за възстановяване на диалога и разрешаване на споровете. Визитата идва и след потвърдената позиция на България по въпроса с евроинтеграцията на РСМ, която бе обсъдена на Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев. 

 

“Няма държава, няма правителство, няма народ, който да иска повече от българския Северна Македония да започне преговори за влизане в ЕС. Благодарение на България започна процесът на завръщане на евроинтеграцията. Кирил Петков се опитва да направи това, което правят всички български политици от 30 г. насам. Няма нищо ново, всеки път искаме да помогнем и съдействаме на най-близката ни съседка да изгради истинска независима държава“, посочи Нешков. 

 

Според вицепрезидента на Атлантическия клуб Елена Поптодорова е важно да се възстанови статутът и възприемането на България, като отваряща пътища за ЕС и интеграция на Западните Балкани, а не възпрепятстваща ги.

 

Експертът по национална сигурност Боян Чуков пък е песимист по отношение резултатите, които ще получим от това посещение.

 

“На Балканите всички народи, включително и българският, имат много кратка историческа памет, а това не е тетрадка, от която можеш да късаш листове и да започваш да пишеш на бял лист. Трябва да прочетеш всичко, което е било преди него“, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3285 |29.12.2021 Цветозар Томов: Трябва да се реши проблемът с РИК за чужбина . 4| 3235 |15.12.2021 Радев: България отстоява позицията си за Северна Македония, проблемът засяга ценностите на ЕС . 3| 3577 |15.12.2021 Любчо Нешков: Безумие! Северна Македония възпитава омраза към българския народ . 2| 3437 |02.11.2021 Любчо Нешков: Има вероятност оставката на Заев да не се случи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads