Реклама / Ads
2| 3445 |02.11.2021 НОВИНИ

Любчо Нешков: Има вероятност оставката на Заев да не се случи

.
Любчо Нешков Източник: БГНЕС
”Заев съобщи, че ще подаде оставка, но тя все още не е факт. ... Има вероятност това да не се случи, а допускам, че може да има нов премиер начело на тази коалиция”. Това каза пред БНР журналистът Любчо Нешков.
 

Той обясни, че в понеделник е имало много ключова среща на всички участници в коалиционното правителство на Зоран Заев и новината от нея е, че те категорично отказват да подкрепят оставката му:


"Особено категорични в това са били албанските формации, без изключение. Това е много важно, защото в РСМ има неписано правило, че всеки, който иска да управлява страната, трябва да има албански коалиционен партньор. В момента в албанския блок има няколко партии и всички те подкрепят Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и Зоран Заев.

 

Според Нешков към днешна дата са възможни всички варианти, включително и да бъде назначен албанец за премиер през следващите 100 дни.


Любчо Нешков коментира спечелилата кметската надпревара за Скопие Данела Арсовска и прогнозира много скоро да станат ясни нейните зависимости.


За ВМРО-ДПМНЕ журналистът припомни, че по време на предизборната кампания, а и пред последните 2 години е залагала на обещанието да възстанови името на страната:


"Никога Северна, винаги Македония - това беше техният лозунг. Ако това продължи, опасявам се, че загубените 30 години ще станат повече за югозападната ни съседка".


Нешков изключи възможността за предсрочни парламентарни избори, като уточни, че дори и да има - те няма да се състоят в близките месеци.


Любчо Нешков изказа недоумение защо нито една български политическа партия не е коментирала случилото се в РСМ: "Основният въпрос, който стои пред нас е нормализирането на двустранните отношения, спазването и изпълнението на Договора, отказ от езика на омразата, спиране на фалшификациите. Тези въпроси не бива да се отлагат. В момента има проява на агресия, която излиза на повърхността, това не бива да се случва и ние не трябва да участваме в проекти, които имат за цел конфронтирането на България и Република Северна Македония. Политиците не трябва да ни обясняват на какъв натиск са подложени и колко им е трудно. Ако се страхуват от натиск, да не се кандидатират на изборите. Ние ги избираме, за да разрешават проблемите. Политиците и в Скопие, и в София трябва да намерят решение".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3300 |28.10.2021 КЕВР: Поскъпването на природния газ през ноември има вероятност да бъде по-малко от планираното . 2| 3433 |15.10.2021 Бербатов: Голяма е вероятността за нов конгрес на БФС . 1| 3460 |02.09.2021 Цветозар Томов прогнозира парламентарни избори на 7 ноември. Не изключи вероятността за „2 в 1“ . 2| 3033 |23.08.2021 Проф. Киров: Вероятността за избори 2 в 1 нараства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads