Реклама / Ads
15| 9554 |18.08.2020 НОВИНИ

Журналист: Задължително им дайте две седмици, заслужават хората!

.
Николай Драганов
Да видим дали съм разбрал. 1. ГЕРБ отменят преамбюла на настоящата Конституция, в който е записано, че България е социална и правова държава. Не, че не си го знаехме, но и официално да не пречат вече такива глупости.
 

Между другото в преамбюла пише и някои други скучни неща като свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост, достойнство на личността и т.н. излишности.

 

2. Объркали са описанието на герба. Копнали старо, което вече е променено. Или искат отново да сменят герба и да върнат стария, или просто са идиоти и са бързали, нищо че обясняват как това не било панически акт, а премислено решение. Да, добре, както би казал Ахмед Доган.

 

3. Вместо да мислят как да ограничат малко правомощията и безконтролността на главния прокурор, те му дават повече - вече ще има право на законодателна инициатива.

 

4. Измислили са невероятното понятие "СЪДЕБЕН съвет на ПРОКУРОРИТЕ".

 

5. Горните две неща са ги записали с ПРАВОПИСНА ГРЕШКА - липса на членуване. Конституцията с правописни грешки. Цитирам чл. 56, ал. 1: "Право на законодателна инициатива имат всеки народен представител, Министерският съвет и Съдебния съвет на съдиите и съдебния съвет на прокурорите". Аз бих сложил и една запетая след Министерският съвет, както е след народен представител и след като изброяването продължава, но това са съвсем подробности. Повтарям - конституция със сгрешено членуване.

 

6. Закриват Великото Народно събрание в основния член, където е регламентирано неговото съществуване, но го оставят в други членове, където се споменава. Здраве да е, случва се, това е само някаква си конституция, не е голяма работа.

 

7. Като отменят ВНС и намаляват депутатите на 120, практически правят така, че Конституцията занапред ще може да бъде променена от обикновен парламент с 80 гласа. Сред правомощията на ВНС в момента са формата на държавно устройство и държавно управление. Демек, 80 души могат да ни направят президентска република, да речем. Също така ВНС и само ВНС досега може да пипа члена, който гласи че "основните права на гражданите са неотменими". Сега 80 души ще могат да ги отменят.

 

Сигурно има и друго, свободни сте да добавяте.

Но задължително им дайте две седмици, заслужават хората!

 

Журналистът Николай Драганов, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6709 |04.08.2020 Журналист: Вместо тая масовка утре, Борисов да се включи с едно клипче от тойотата . 16| 6163 |02.08.2020 Журналист: Протестиращите край Стара Загора призовават униформените да застанат на тяхна страна . 9| 5240 |30.07.2020 Ваксинирането срещу коронавирус няма да e задължително . 5| 6082 |30.07.2020 Журналист: Протестирам срещу всякакви думи, които са по-дълги от три букви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads