Реклама / Ads
54| 6746 |23.06.2013 НОВИНИ

Кадиев: Орешарски да направи кабинет, без да му бутат листчета

.
Георги Кадиев Източник: Булфото
БСП върви към лидерска партия; това трябва да се обърне. Аз искам да има правителство, всички ние от БСП искаме то да остане. Има паритет между БСП и ДПС, а ние имаме повече мандати. Трябва да се съобразяваме с Атака.
 

Към мен напоследък се струпаха няколко личностни нападки, а аз имам някакъв предел на търпение и няма да ги търпя дълго. Ако си мислят, че Станишев ще казва някакви неща за съпругата ми, друг ще ме нарича вампир, а аз ще седя и нищо няма да реагирам, много се лъжат, каза по БТВ Георги Кадиев.

Той казал на пленума, че това било мястото да се реши дали снемат доверието от него. Ако това беше станало, веднага щях да си подам оставката и да снема депутатъския си мандат, обясни той. Никой обаче не реагирал. Никога не съм си позволявал да нападам лично, или семейството на някого, каза Кадиев. Нивото е ниско, това не е ниво за член на ръководството на БСП. Тръгнем ли да обясняваме на кого жена му, майка му, баба му какво прави, ще слезем много ниско.

Излизането си на пред централата на БСП, когато протестиращи скандираха срещу него и му крещяха "червен боклук", той обясни с факта, че искал да каже на протестиращите, че не е такъв.

Нормалното би било БСП да е водеща партия, защото имаме повече гласове от ДПС, но според мен има някакъв паритет. На НС 6 човека гласуваха против, останалите над 100 бяха "за"; т.е. НС вече се откъснал от мнението на масата. Вървим все повече към лидерска партия, това трябва да обърнем. Част от тези хора работят на "Позитано", което е конфликт на интереси. Процесът не трябва да се менажира, т.е. предният председател да си посочва наследник.

Не искам да създавам крило, не искам да съм част от нечий апарат. Мога да се явя на избори, ако са вътрешнопартийни, каза Кадиев.

Зависими не сме от Атака, но трябва да се съобразяваме с тях. Поведението на Волен сидеров на КСНС беше абсолютно безобразно и аз си мислех как да се реагира - хем не трябваше да мълчиш, хем не върви да го обидеш, анализира той. Кадиев предложи четирите партии да се разберат за даване на шанс на Орешарски да си направи свой кабинет, без да му бутат листчета с кандидат министри.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 138| 5074 |22.06.2013 Орешарски: Паднаха ми се най-трудните 100 дни . 173| 6994 |21.06.2013 Фейсбук групата “Окупирай НДК” иска оставката на Орешарски до 21 часа днес . 32| 5141 |21.06.2013 Рашидов към управляващите: Да си хвърлят оставката, както направи Борисов . 27| 5591 |21.06.2013 Кадиев: Нарекоха ме вампир, който пие партийна кръв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads