Реклама / Ads
5| 5574 |27.09.2016 НОВИНИ

Орешарски: Политически лидери бяха основата на # Кой

.
Пламен Орешарски
Политическите лидери бяха в основата на #Кой. Точно това е един от мотивите ми да се кандидадирам като независим, да избегна зависимостта. Вече веднъж направих грешка, човек се учи от грешките. Това заяви бившият премиер Пламен Орешарски, който вчера се кандидатира за президент.
 
Кандидатирам се, защото през целия си съзнателен живот съм работил в изпълнителната власт. И винаги съм се отнасял с респект към президентската институция, която като че ли изглежда формално. Но може да има огромна роля, стига  да може да обединява, каза още той пред bTV.

Няма нищо задкулисно в кандидатурата ми, каза още бившият премиер. Той допълни, че ако спечели изборите за държавен глава би се срещнал първо с председателя на ЕК Жан Клод Юнкер. "След Брюксел и Вашингтон, Москва и Анкара са много важни столици", допълни Орешарски. По думите му президентът може да даде визия за развитие на страната и тона на политическия дебат, към което ще се стреми и той.

Не възнамерявам да купувам гласове. Ще се отчета за всичко, което правя. Кампаниите могат да бъдат евтини, посочи той.

Помолих всички симпатизанти, да не се афишират. Председателят на инициативния комитет се занима с проекти и консултантски бизнес. Повечето зад мен са млади хора, с бизнес - така отговори той на въпрос, кой стои зад него. Той отрече Станишев да стои зад него. Никой не тои зад мен, смятате, че не мога да приемам самостоятелно решение ли?,  попита той.

Страхът се върна, отново е сред нас, категоричен бе бившия министър-председател. Като взаимно отричащи се хипотезите посочи той  тези, че играе за Станишев, ГЕРБ или ДПС.

По думите му е избрал бившия си министър Данаил Папазов за вице, защото е независим. той каза още, че като премиер е работил добре със сегашния президент Росен Плевнелиев.

Не му завиждам на премиера Борисов за тази ситуация в която той трябва да вземе решение, коментира Орешарски шестата позиция на кандидатът ни за шеф на ООН Ирина Бокова и очакваните действия от страна на правителството за евентуално оттегляне на подкрепата към нея или продължаване на активната кампания в нейната полза.

"Цялата история с Ирина Бокова е тъжна", каза още кандидат-президентът. По думите му България отново се е разделила вътрешно и сме пренесли това върху кандидатурата на Бокова, което е повлияло и на резултата й.

Той отново настоя да се затвори границата с Турция и посъветва за това Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3880 |07.09.2016 Ген. Михов: Радев е успешен командир, но има какво да учи политически . 0| 4504 |03.09.2016 Лидерите от Г-20 се събират в Хинчжоу . 1| 4808 |31.08.2016 Орешарски: Да се затворят границите . 0| 4256 |31.08.2016 Реформаторите се разминаха и в политическите си декларации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads