Реклама / Ads
24| 4822 |05.06.2008 НОВИНИ

Как милиони потънали в джоба на А. Томов

.
Схемата, по която Томов е източвал ЦСКА и е манипулирал Прамод Митал и Константин Жеваго, станала с помощта на Емил Костадинов, който през цялото време играел ролята на балансьор, твърди в. Новинар.
 

 

След като източи милиони от ЦСКА и доведе тима до безпрецедентен срамен крах, Томов хвърли оставка и си вдигна чукалата от "Българска армия", пише днес Новинар. Вчера политикът упълномощи спортния директор Емил Костадинов да движи клубните дела до провеждането на Общо събрание на акционерите в близките дни и пусна поредната абсурдна декларация. В нея хем твърди, че всичко е продукт на външен заговор, хем поема цялата вина и признава за вътрешноведомствени грешки.

С помощта на свои източници в клуба обаче "Новинар" успя да разкрие схемата, по която Томов е източвал ЦСКА и е манипулирал Прамод Митал и кандидат номер 1 за акциите - Константин Жеваго. Цялата дестабилизация на "армейците" била прецизно планирана и част от по-грандиозен план на измамника, който целял да изнудва за пари няколкото банки кредитори и двамата милионери. Още в началото на годината Томов е бил предупреден за проблема с лиценза от администратора Кирил Костов и финансовия директор Димитър Стефанов. Той обаче на няколко пъти ги излъгал, че ще оправи плащанията към НОИ, заради които всъщност УЕФА наложи безпрецедентната в историята на българския футбол санкция. Томов изнудвал Прамод Митал да преведе спешно пари, за да може да се оправят дълговете и да няма проблеми с лиценза. По същото време бе и разгарът на бунтовете на служителите на "Кремиковци", които постреснаха индиеца, и той превел сумата на политика, за да предотврати нови проблеми и с милионите фенове на ЦСКА. По непотвърдена информация става въпрос за 2 милиона евро, които трябвало да отидат за погасяване дълговете към НОИ (официално малко над милион лева) и заплати на разбунтувалите се публично играчи на "армейците". Какво е станало с парите се вижда нагледно днес - потънали са в дълбокия джоб на провалилия се политик. Нещо повече - схемата се повторила само преди няколко дни, когато Томов позвънил на Жеваго и му гарантирал, че още нищо не е загубено и ако преведе спешно 1 милион евро, клубът можел да спаси лиценза си за евротурнирите. Украинецът експресно превел сумата, но тя отново не отишла по предназначение, както упорито тръбеше вчера пресдиректорът на клуба Иван Такев. "Много скоро ще има пресконференция, на която ще изнесем интересни факти около собствеността и отнетия лиценз", обеща говорителят на "червената" управа.

Според източника на "Новинар" част от схемата по престъпното източване на клуба е бил и Емил Костадинов, който през цялото време играел ролята на балансьор между ръководството и феновете. Вестникът обаче не посочва никакви конкретни факти или доказателства за ролята на Емил Костадинов освен това, че играел ролята на балансьор, което едва ли може да се определи като участие в схема за източване. Именно затова и спортният директор пое кормилото след оттеглянето на Томов - за да се заличат напълно всички следи. Костадинов пък обещал срещу сериозно възнаграждение и да лобира за ЦСКА пред Изпълкома на БФС, на който е член, футболната ни централа да не отнема и лиценза на "армейците" за "А" група, твърди вестник Новинар, без да дава подробности на кого е обещан т. нар. рушвет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8387 |05.06.2008 Съмнения за корупция спряха наш генерал за натовски пост . 21| 5379 |05.06.2008 Първанов награждава руски офицери с 20 годишна давност . 5| 5068 |05.06.2008 Партията на Костов захапа и шефа на Сметната палата Валери Димитров . 5| 4946 |05.06.2008 Военният министър на морски купон преди важно пътуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads