Реклама / Ads
10| 8357 |05.06.2008 НОВИНИ

Съмнения за корупция спряха наш генерал за натовски пост

.
Ген. Пламен Торлаков е спрян в последния момент от високо назначение. Той си бил стегнал багажа за натовското командване в полския град Бидгошч, но черна котка му минала път.
 
Срещу известния с ловджийските си подвизи  доскорошен командир на Бригадата специални сили в Пловдив, е започнало разследване за корупция. По мнението на  магистрати от  града на тепетата,  става дума за  длъжностни далавери с фирми от региона. За случката е известена и парламентарната комисия по корупция. general.jpgНарушенията са подобни на тези, в които са обвинени командващият на Сухопътни войски генерал-лейтенант Иван Добрев, началникът на Военна академия генерал-майор Евгени Манев и др. Торлаков обаче не знаел и английски език, което също било препятствие пред новата му кариера. Въпреки  преминатия експресен курс, генералът не можал да се докопа до заветното ниво по стандартите на НАТО. На всичкото отгоре негови колеги твърдят, че до Генщаба и министъра на отбраната били изпратени сигнали за забежки на генерали по женската част. Дали са верни или не, никой не се наема да твърди, но упорито се говорело, че напоследък се увлякъл по съпругата на млад офицер.

Съвсем друго е настроението в семейството на началника на Генералния щаб ген. Златан Стойков. Там цари оживление и булчински трепети. Генералът ще омъжва щерката си в събота в Добрич, споделиха негови подчинени. Вероятно заради това от няколко дена бил в добро настроение, което не могли да развалят дори водопадните съобщения за далавери на хора от генералитета.

Както вече съобщихме по-рано, министърът на обраната Николай Цонев също го очакват приятни емоции. Той събира колеги, политици и журналисти в курорта „Константин и Елена", където с мощен купон ще даде старт на отпускарския сезон. Ето такива неща се случват в славната ни армия. Frognews.bg

 

Текст към снимка: Генерал Торлаков, в средата, по време на учение. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 9638 |01.06.2008 Президентски съветник обяви политическата корупция за враг №1 . 11| 5754 |23.05.2008 В. "Таймс": В България след всеки разкрит случай на корупция идват нови . 7| 5057 |20.05.2008 "Ди Велт": Корупцията в България процъфтява по мафиотски . 7| 4498 |09.05.2008 Михаил Миков: Корупцията заплашва развитието на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads