Реклама / Ads
0| 5479 |17.03.2022 НОВИНИ

Как Русия планира да превземе Киев? Блокада, ”сирийски сценарий” или мащабен удар

.
Отбраната на Киев
Армията на Русия се опита да възобнови настъплението към Киев в направление на Вишеград, но неуспешно и руснаците преминаха в отбрана. В направление на Броваров малки руски подразделения се придвижиха до селата Богдановка и Голяма Динерка. Чернигов не е превзет, а руснаците са в глуха отбрана. Групировката на север от Киев е отблъсната с десетки километри по-далече, коментира пред телеканала ”Настоящее время” военният експерт Олег Жданов.
 

Възможен ли е щурм на Киев и защо не си струва да се призовава НАТО да се затвори небето над Украйна?


.

Киев в момента е невъзможно да бъде превзет по сценария, който Русия използва заедно със сирийците при превземането на Алепо - да се обкръжи, бомбардира и превземе впоследствие метър по метър. Тази стратегия предполага многомесечна блокада. А засега руските колони се разбиват още на подстъпите към Киев.

Друга стратегия е нанасянето на мащабен удар - така както през 1945 г. бе превзет Берлин - без да се жалят хора и техника. Но това за Киев е просто безумие - счита бившият офицер от израелската армия Сергей Мигдал. "Киев е огромен град, със сложна география. И със сложна топография: огромната река Днепър, височини и хълмове. Това не е плоският като тепсия Лондон. И не всички улици са широки като Крешчатик. Пълно е с кръстопътища и тесни улички", коментира той.

 

Ако има щурм на Киев, без да се отчитат загубите, е безсмислено, тъй като руснаците нямат необходимите сили. Русия имаше в началото на войната около 200 000 щика, сега много от войниците са на юг и изток, има много убити и ранени. А Киев е два милиона. Напуснали са града жени и деца. А мъже от други градове все още пристигат в Киев - от западните области и от чужбина, пише още той.

 

Единствената руска атака, която на Киев е сложно да отразява са ударите с крилати и балистични ракети. Този проблем може да се реши само и единствено със съвременни средства за ПВО. И този въпрос сега повдигат на различни равнища украински политици и висши чиновници, включително и президента Зеленски.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4638 |17.03.2022 Путин яко ще пострада от спрения внос на ботокс и филъри в Русия . 0| 3067 |17.03.2022 Кремъл: Много хора в Русия показват "истинската си същност" . 0| 3445 |17.03.2022 Медведев с яростна пропаганда за Путин: Москва ще осуети русофобския заговор на Запада за разкъсване на Русия . 0| 6615 |17.03.2022 Приближеният до Путин Соловьов: Украйна е само междинен етап в осигуряване на безопасността на Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads