Реклама / Ads
23| 6611 |10.08.2021 НОВИНИ

Какви са „личните причини“, поради които Пламен Николов отказа да бъде премиер?

.
Пламен Николов Източник: БГНЕС
Каднинатът за министър-председател на „Има такъв народ“ Пламен Николов разкри какви са причините, които са го накарали да се откаже от кандидатурата си. Той избра да направи това през профила си във „Фейсбук“. Ето какво написа Николов:
 

„Скъпи Сънародници, Съмишленици и Приятели,
Жребият е хвърлен!


Днес всички участници в политическия пасианс хвърлиха картите и заявиха на коя страна застават всъщност.

 

Умните и красивите, елегантните и кресливите решиха, че келепира стои над всичко. Ние, от ПП „Има такъв народ“, пък решихме, че това вече не е нашата игра. Не е, защото промяната трябва да бъде истинска, а не проста имитация или най-долно менте. Останалите показаха, че принадлежат към едно и също статукво и че разбират протеста просто като средство за осребряване на влияние.


Колкото и човек да е дипломатичен и диалогичен в името на общото благо, когато границата на съвестта бъде прекрачена, е по-добре да си пожелаем да преминем през пречистващия огън на изборите.


Ето и най-важните лични причини, поради които не мога да приема да бъда Ваш министър-председател:


- Не желая да завися от произвола на политически играчи, с които единственото, което ни свързва, е, че не искаме нови избори;
- Вече нямаме естествени съюзници в този парламент, а изкуствени „борци“ против системата;
- Нямам намерение постоянно да се лишавам от безспорни експерти в правителството, заради неаргументираните прищевки на политически псевдопартньори;

 

Очевидно, и този път, заветът на древните българи ще остане неизпълнен и политическите съчки няма да оформят здрав сноп, който никое предизвикателство не ще пречупи.


Нека тази политическа незрялост от последните седмици на иначе опитните ни политици, която в същността си е най-обикновена корист, послужи като обеца на ухото за всички български граждани и нека на следващите избори бъдем безкомпромисни и спечелим безапелационно, за да не се налага ПП „Има такъв народ“ да участва в безпринципни парламентарни пазарлъци.


Не на двуличието!
Да живее България!
Искрено Ваш, Пламен Николов“, написа той.

 

По-рано днес първо лидерът на ПП „Има такъв народ“ Слави Трифонов направи изявление по собствената си телевизия 7/8 TV, в което обяви, че няма да предлагат за гласуване проектокабинета „Николов“. Това трябваше да се случи на пленарното заседание утре, но партиите, с които ИТН водеше разговори и от които очакваше подкрепа, заявиха, че няма да я дадат за така предложения състав на Министерски съвет.

 

Породиха се полемики дали всъщност Трифонов има право да оттегли проектокабинета, след като президентът вече е издал указ за гласуването му в Народното събрание.

 

Не се забави и реакцията на проектопремиера Пламен Николов, който обяви, че се отказва от поста министър-председател „по лични причини“. А впоследствие предупреди, че „следват избори до дупка“.

 

И така, всички са в очакване на утрешния ден...




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3319 |08.08.2021 Стефан Янев: Каквито и да са COVID мерките, нека не пречат на бизнеса и на нормалния живот . 4| 4062 |03.08.2021 Прокопиев: С Борисов никога не сме говорили за никакви министри . 8| 12899 |28.07.2021 Христо Иванов: Не може просто да гласуваме за някакви зайци, извадени от цилиндър . 3| 4520 |22.07.2021 Партиите обявиха при какви условия ще седнат на преговори с ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads