Реклама / Ads
14| 4687 |15.11.2021 НОВИНИ

Какво се случи с Лозан Панов? Част от ”Правосъдие за всеки” съжаляват за подкрепата

.
Неочаквано лоши резултати за кандидат-президента Лозан Панов и крах за “Демократична България”. ДБ подкрепи Панов за президент, а няколко дни преди 14-ти ноември шефът на ВКС с изтичащ мандат се “простреля в крака” и започна остра задочна реторика. 14-ти ноември разцепи дясното пространство. Христо Иванов подаде оставка. А днес двама от инициативния комитет, издигнал Панов за кандидат-президент, се извиниха. Допуснали грешка. Какво се случи?
 

“Демократична България би извършила истинско предателство към избирателите си, които вярват в каузата „съдебна реформа“, ако задкулисно крои планове да управлява с г-жа Нинова, която даде всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната ни система”, написа 4 дни преди датата на изборите Лозан Панов. 

 

Но това не беше всичко. 

 

“Виждам, че цялата ни „демократична общност“ къса ризи, ведно с другите дето  ни грабиха безнаказано толкова години, че Лозан Панов е длъжен да замълчи. Мълчаливата кампания, в която участвах, ми напомня отново за онези времена, в които на сцената нямаше други желаещи и само аз говорех, а след всяка дума, режимът се впрягаше да ме смачка, за да служа за назидание на всички. Няма да мълча, уважаеми “демократи”, защото моето място не е в групата на страхливците”, заяви на 11 ноември Панов. 

Анализатори посочват, че тъкмо това е бил един от разколебаващите фактори за хората, подкрепящи градската десница, наред с новия проект “Продължаваме промяната” на Кирил Петков и Асен Василев, спечелил парламентарните избори.

 

Днес изведнъж се оказа, че разцеплението не е само в дясното пространство между различни политически субекти, но и в самия щаб на Панов. Двама от инициативата “Правосъдие за всеки” излязоха с публикации в социалните мрежи след датата на вота, в които обясниха, че шефът на ВКС ги е освободил предсрочно и поискал да взема еднолично голяма част от решенията. 

 

"Отчитам участието си в това начинание като грешка, за която съжалявам и се извинявам. Каузата, стояща зад него, обаче си остава. Тя е по-голяма и по-важна от всякакви кандидатури, заради което и аз оставам с нея", написа на свой ред в блога си Емил Георгиев.

 

“Беше ни обяснено, че посланията сам ще си ги готви, че посещенията в страната ще ги прави заедно с местни представители на ДБ, че ще разчита основно на своята ПР-ка. Разбархме, че предизборен щаб няма да има, а ИК бе предсрочно освободен. Добре, че това се случи в самото начало на кампанията. Тогава това донесе разочарование, че с такъв ИК наистина имаше надежда да се стигне до балотаж, но и облекчение, че изведнъж се върнахме към обикновения ни начин на живот”, написа на свой ред Петромир Кънев от Инициативата “Правосъдие за всеки”. 

 

Потърсихме за коментар адв. Велислав Величков от организацията, но той заяви - става дума за лично мнение, а утре “Правосъдие за всеки” се събира на съвет, за да стане ясно ще излезе ли с обща позиция.

 

Въпросът е какво се случи в дясното? Отговорът - абсолютно нищо. Такъв е отговорът и според кратък анализ на Иван Стамболов - Сула от 2017 г. 

 

“Какво се случи с дясното на изборите в неделя? Абсолютно нищо. То си е там, където винаги си е било. Десните избиратели са си същите, както и десните идеи. Динамика има само сред онези, които претендират да ги представляват”, пише тогава Сула. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5348 |15.11.2021 Лозан Панов освободил Инициативния си комитет предсрочно? . 13| 5047 |15.11.2021 Слави Василев: Сега ГЕРБ ще види какво е „истинска опозиция“ . 5| 2994 |14.11.2021 Кирил Петков: 121 депутати ще се случи. България ще се управлява от коалиция . 18| 32578 |14.11.2021 Лозан Панов: Гответе се, краят Ви наближава!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads