Реклама / Ads
60| 11469 |08.04.2021 НОВИНИ

Какво значи ”Хаджигенов казал...”?

.
Източник: БГНЕС
Този казал, онзи - рекъл... На фона на цялата какафония, политически сметки и неясното бъдеще на 45-тото Народно събрание, в една от трите протестни партии, които се добраха до новия парламент, се появи конфликт поради простата причина, че бъдещето на парламента стои върху раменете на нова коалиция, която обаче не е ясно ще може ли да се състави...
 

Още от зараждането на "Изправи се! Мутри вън!" се появиха въпросителни. Най-голямата тогава бе заради избора на Мая Манолова. "Отровното трио" реши да я използва за явяване на парламентарните избори, защото всички други отказали. Адвокат Николай Хаджигенов я нарече "кривата щанга", нужна за постигането на заветната цел - смяна на модела "Борисов". На никого не му харесвало, ама това бил начинът. И сега "кривата щанга" отвърна на удара, а при повторен подобен гаф Хаджигенов може и да се сбогува с депутатското си място, уви.

 

Изборна хронология

 

Парламентарните избори на 4 април бяха редовни. Те дойдоха след година на сътресения, антиправителствени протести и куп скандали. Основни играчи бяха познатите парламентарни партии, “Демократична България”, която набра висока скорост след десанта край “Росенец”, партията на Слави Трифонов, Мая Манолова и “Отровното трио”, които се превърнаха в лидери на протеста. 

 

Гореизброените успяха да влязат в парламента, като извън него останаха черноморската коалиция Воля-НФСБ и ВМРО на Каракачанов. Трифонов изненада всички и детронира БСП като втора политическа сила, а ГЕРБ изпадна в изолация, тъй като според официалните заявки всички останали играят опозиция.

 

Политически сметки 

 

Още вчера някак стана ясно, че ГЕРБ са приели поражението си и призоваха Трифонов да си “опича акъла” и да мисли за новия кабинет. Истината обаче е, че такъв не е съвсем възможен. Депутатските места на протестните партии не са достатъчни за мнозинство, а подкрепата на старите парламентарни играчи се отхвърля. 

 

До тази сутрин. 

 

Адвокат Николай Хаджигенов заяви в ефира на Българската национална телевизия, че преговори за ново правителство още не са започнали, но “харесва ли ни, или не - гласовете на БСП ни трябват и без тях не можем да направим нищо”. 

 

Изглежда на останалите в “Изправи се! Мутри вън!” това никак не им хареса и часове по-късно Татяна Дончева и Мая Манолова от формацията свикаха брифинг, на който заявиха, че мнението на Хаджигенов е лично, той не е говорител на партията и пазарлъци с партии на статуквото (разбирайте ГЕРБ, ДПС и БСП) няма да се правят. Заявиха още, че към днешна дата не е ясно кои са имената на парламентарната група, формацията няма говорители и ръководство, а не се изключва и сценарий, при който адв. Хаджигенов остава аут от Народното събрание. 

 

"Той казал... Манолова се разграничи. Първо, няма обявен списък на депутатите по региони. Трябва да свикаме групата, да си избере ръководство. Какво значи "Хаджигенов казал"? Той си говори в лично качество. Имиджова вреда е, но какво да направим? В политиката всеки си отговаря", заяви пред ФрогНюз Татяна Дончева от коалицията. 

 

Опитахме се да се свържем и със самия Николай Хаджигенов, който първоначално поиска да го потърсим по-късно, а след това не отговори на обаждане от наша страна. Телефонът на Арман Бабикян, който също е част от коалицията, е изключен. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 9920 |08.04.2021 Кьовеши назначи едва трима гешевчета . 9| 3539 |07.04.2021 Скъпи лекари, простете… Или какво всъщност трябваше да каже Ангелов . 8| 3296 |07.04.2021 Анализатори: Това, че Борисов е пръв, не значи, че е спечелил . 4| 3294 |05.04.2021 Кънчо Стойчев: Доминира опозиционния вот, вероятността да се стигне до нови избори е значителна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads