Реклама / Ads
11| 5402 |08.10.2020 НОВИНИ

Калин Вельов: Не съм автор на писмото. Още по-малко пък Комисията по култура

.
Калин Вельов Източник: БГНЕС
Депутатът от ГЕРБ и член на Комисията по култура към НС Калин Вельов написа опровержение до медиите, с което се разграничи от неграмотното писмо, разпространено в социалните мрежи. В него се отправя покана от името на Вельов към шефовете на културните институции в Стара Загора. Писмото обаче не е написано от Комисията по култура.
 

Ето и цялото писмо на музиканта-депутат:

 

"Уважаеми журналисти от в. „Сега“,

 

Днес прочетох статия във Вашия вестник със заглавие „Неграмотно писмо на Комисията по култура в НС се появи във "Фейсбук“.


Длъжен съм да напиша опровержение на това Ваше некоректно твърдение, което бих могъл директно да определя като фалшива новина.


Писмото, което цитирате и аз с учудване прочетох, наистина е изпълнено с множество грешки и неточности.


Публикуваното писмо не е написано от мен – Калин Вельов, още по-малко от името на Комисията по култура и медии или от неин служител. Бих искал също да отбележа, че никога не бих си позволил да намеся или подпиша колегите от Комисията по култура и медии в инициатива, която е лично моя и не е потвърдена официално от комисията.


Съобщенията относно срещите, които организирам с гилдията на културата в основните градове на България и са написани от мое име, може да проследите и прочетете на страницате ми в социалните мрежи и те са само и единствено в лично качество.


Вероятно писмото, което цитирате, има автор и е подписано от него или от името на областна структура или институт и е коректно да цитирате истината, а не да намесвате несправедливо и тенденциозно Комисията по култура и медии или мен като автор на текста!

 

Считам, че в сериозната журналистика е редно информацията да бъде проверявана.

 

С уважение,
Калин Вельов"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4699 |08.10.2020 Проф. Калинов: Машинният вот няма да спре манипулациите, ще добави нови трикове . 7| 4693 |06.10.2020 Елена Йончева: От това кога и какво ще предприеме Европейската комисия зависи дали България ще продължи по този авторитарен път . 9| 4768 |04.10.2020 Цветелина Пенкова: Европейските граждани не са съгласни парите им да отиват в авторитарни режими на управление . 45| 7447 |04.10.2020 Тома Биков: Дебатът в Брюксел е заради двама евродепутати, които искат да си вдигнат авторитета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads