Реклама / Ads
44| 12908 |29.11.2020 НОВИНИ

Калоян Методиев: Нивата на омраза към Борисов са чудовищни

.
Калоян Методиев
Отчетохме нива на омраза към Бойко Борисов, които са чудовищни. Моделът на управление на правителството минава през идеята за оцеляване. Отлагането на датата на изборите е политически авантюризъм и това ще има висока цена. Не трябва да се мисли за подобен сценарий.
 

Това заяви пред Българското национално радио Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев, политолог и директор на Институт “Рего”.

 

Данните от последното изследване на института показват нагласа за повишаване на избирателната активност. Подобни прогнози витаят в пространството вече месеци наред, след избухването на антиправителствените протести.

 

Методиев не пропусна да отправи критики и към президентската институция, към която доскоро беше част. Според него присъствието й се изчерпва с критично говорене към правителството. Методиев отрече да стартира политически проект. Мотивът му - липсата на време.

 

"Освен това трябва и капацитет", уточни той и добави, че се вижда "взаимно намигване" между президента и определени партии от протестите.

 

И Радев, и Борисов не отчетоха политическите реалности, заяви политологът във връзка с проектите им за промени в Конституцията.

 

"Единият искаше да прави конституционни промени, без да има политическите инструменти за това, а единствено с идеята да се хареса на някаква част от населението. Другият предложи конституционни промени с идеята да спечели няколко месеца. Спечели ги! Резултатът е нула. Пародия!”, отсече Методиев.

 

Той определи локдаунът като “глупав”. Според него мерките няма да доведат до съществено подобряване в ситуацията и категорично заяви - училищата е трябвало да бъдат затворени първи.

 

Според него контролът на прилагането на мерките е под всякаква критика:

 

"Имаме проблем със спазването на досегашните мерки, а не толкова с въвеждането на нови. Нямаше смисъл да се затварят кафенетата и заведенията. Можеше да работят и хората да да се хранят там, но при спазване на мерките".

 

Той определи помощта от държавата за губещите заради мерките бизнеси като пропагандна:

 

"Държавата в момента не помага, важното е да не пречи. Има форма на самоорганизация, която е въпреки държавата".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4500 |26.11.2020 Калоян Паргов: Столична община е на път да отбележи още една нулева година в борбата с мръсния въздух . 1| 4988 |06.11.2020 Политологът Калоян Правов: Все още е трудно да се каже кой ще е новият президент на САЩ . 23| 6830 |26.10.2020 Въпрос без отговор: Какво се случи между Калоян Методиев и президента? . 2| 4054 |22.10.2020 Калоян Паргов: ГЕРБ си играят на „пинг-понг“ със съдбата на младите родители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads