Реклама / Ads
5| 4354 |10.12.2015 НОВИНИ

Калоян Паргов: Очевидно децата на България не са приоритет на ГЕРБ

.
Калоян Паргов
Очевидно децата на България не са приоритет на ГЕРБ. Това каза председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет и на левицата в София Калоян Паргов по време на протеста на майките пред Народното събрание днес. Той, заедно с депутати от социалистическата партия подкрепиха исканията на родителите за по-голяма държавна помощ за отглеждане на деца.
 
Протестът, който беше организиран в социалните мрежи, беше национален и се проведе в много градове в страната, сред които София, Пловдив, Варна и Бургас. Исканията на родителите бяха да бъдат увеличени детските надбавки и те да бъдат получавани за всяко дете, без значение от размера на дохода в семейството. Освен това те настояваха за по-лесен достъп до детските градини, за защита пред работодателите за гъвкаво работно време и за подобрение на здравеопазването.

“Няма как да сложим на първо място пътищата, дупките и асфалта, а децата ни да останат на втори план, заяви Калоян Паргов. - Та те са нашето бъдеще! Но за ГЕРБ очевидно децата не са приоритет. И доказателството за този факт е бюджетът. Моето присъствие тук, а и това на депутатите от групата на БСП, е с цел да подкрепим родителите и да се солидаризираме с техните искания. Защото и в местния, а и в националния парламент, всички ние полагаме усилия да работим в посока осигуряване на достатъчно социални придобивки за отглеждането на децата. Тук бих искал да посоча поредния фрапиращ пример за държавно нехайство по отношение на децата. В детските градини децата, болни от диабет, няма как да бъдат обслужвани. Тоест, там не може да им бъде поставян инсулин, тъй като медицинските сестри в детските градини нямат регламентиран ангажимент за това. Как родителите на тези деца да бъдат спокойни, когато ги водят на детска градина?! Този въпрос ние, от БСП Лява България, ще го поставим в Столичния общински съвет. Надявам се и депутатите ни да намерят някакво нормативно решение така, че медицинските сестри в детските градини да са ангажирани да следват назначен режима, предписан от лекар. С нас е и Корнелия Нинова, представител на ресорната комисия в парламента. Нейното присъствие е доказателство, че все пак има някой, който е готов да изслуша проблемите на родителите и да вложи усилия, за да ги разреши“.

„Децата трябва да са най-важната политика на политиците и те да я следват неотлъчно“, категоричен беше лидерът на БСП-София.- „Държавата ни има нужда от достойни граждани, а децата са бъдещето ни“.

На протеста присъства и общинският съветник от БСП Лява България Борис Цветков. „За пореден път управляващите в България и в София показват, че заровени в дребнотемието, пропускат основните неща“, коментира той. „Държавата не се грижи за децата си, не решава проблемите на младите хора. Във всяка една политика основната мисъл трябва да е как да се справи с демографската криза. Ние, от БСП, имаме готови предложения, но те постоянно биват отхвърляни от дясното управление. Ние сме последователни и няма да се откажем от исканията си. В СОС се борим да бъдат построени повече детски градини и ясли, защото е срамно уж трета година това да е приоритет за управляващите, а отделеният бюджет да отива само за поредното некачествено ремонтиране“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4731 |06.12.2015 Калоян Паргов: Само с лозунг "Олевяване" няма как да спечелим хората . 10| 4369 |26.11.2015 К. Паргов: С АБВ ни свързва общо минало и ни предстои общо бъдеще . 10| 6906 |15.11.2015 Миков: Калоян Паргов трябва да си ходи . 0| 4631 |03.11.2015 Липса на доказателства отложи делото за влаковата катастрофа край Калояновец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads