Реклама / Ads
3| 4738 |06.12.2015 НОВИНИ

Калоян Паргов: Само с лозунг "Олевяване" няма как да спечелим хората

.
Калоян Паргов
Само с лозунга "Олевяване" няма как да спечелим хората. Това заяви председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Парго. "Ще ги спечелим с конкретни политики и действия, обясни още той.
 
Според него е можело от бюджета да бъдат заделени 400-500 милиона за малкия и среден бизнес, които да минат през Българска банка за развитие и да бъдат насочени най-вече към районите с изостанала икономика, където хората с ниски доходи нямат перспектива. Тоест, единствената им перспектива в момента е "Терминал 2". Това беше начинът да стимулираме малкия и среден бизнес и той да вземе глътка въздух, да разшири производството, да намери експортни експозиции. По този начин и икономиката ни щеше да се съживи. Но никой от управляващите не се сети за това".

Калоян Паргов добави в предаването "Факторът Кошлуков", че в следващите 4 месеца на БСП й предстои тежка битка за себе си, която минава най-напред през идентификацията на това какво е лявото и какво е положението на партията в него. "Второто важно нещо е БСП да изясни каузите си, да определи 4-5, за които да се бори, обясни още той. - Сред тях трябва да са борбата с бедността, дискриминацията, демокрацията, доходите, малкия и среден бизнес... И на трето място - да определим кои точно са групите от обществото, към които тези каузи са обърнати".

Според лидера на столичните социалисти на БСП й трябва не реактиност, а инициативност. "Ние често пъти изпускаме инициативата в политиката, включително и в София, призна Паргов. - А онзи, който държи инициативата в политиката, обикновено печели. В този смисъл критиката към нашата парламентарна група, а и към местните общински съвети, за пасивността им е напълно основателна. Учудих се като видях, че през  седмицата в медиите не присъстват представители на опозицията, а в тази роля се изявяват Реформаторите. Те критикуваха бюджета, което за мен е шизофрения. Да си в управляващата коалиция и едновременно с това - в опозиция, няма какво друго да бъде".

Калоян Паргов разкри, че на БСП й предстои сериозен кадрови подбор предвид влизането в сила на мандатността. "Кадровата политика е голяма слабост на партията ни. Това е един от проблемите, който трябва да разрешим през идните 4 месеца, обясни той. - Мандатността беше приета през 2008 година и сега всички, които имат завършени два, трябва да отстъпят местата си. Затова ни предстои да направим прецизен кадрови подбор на нови лица, които да оглавят общинските партийни структури".

Председателят на БСП-София добави, че радикалният подход за промени не е добър за партия със 125-годишна история, в която има и доказано добри практики. "Далеч по-подходящ е еволюционният. Той предполага да си признаем на глас грешките, включително и през минали периоди. След това да се разграничим от тях при това не само на думи, но и на дела. И използвайки добрата основа, да продължим в дух на приемственост. Тоест, всички хора в партията, без значение от възрастта, да й бъдат полезни. Всичко това е въпрос на дипломация, разбиране и такт", обясни той.

Калоян Паргов коментира и темата за предстоящите през следващата година президентски избори. "Те ще бъдат неизменна част от отчетно-изборния ни цикъл. Най-напред ще трябва да си отговорим на няколко въпроса - на тези избори БСП самостоятелно ли ще се яви или ще търси коалиционен формат. Ще бъдат ли включени в този коалиционен формат парламентарно представени леви формации като тези на Георги Първанов и Татяна Дончева или - не, добави той. - Думата тук ще имат основните партийни организации. За да може решението, което ще вземем, да бъде обосновано и подкрепено. Ние вече започнахме преговори с представители от лявото пространство. Целта е да създадем ляв опозиционен блок на ясна принципна основа, който да подкрепи кандидатурата на БСП за президент през следващата година".

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5508 |04.12.2015 Стефан Тафров: Сваленият руски самолет забави битката срещу Даеш . 3| 4405 |04.12.2015 Такситата ще са само на регистрирани търговци от 1 април . 30| 28956 |03.12.2015 Само във Фрог: Съпруга на ДПС функционер неуловима за органите на МВР . 6| 10401 |03.12.2015 Само във Фрог: Борисов даде нов старт за избор на Ген. адвокат за Съда на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads