Реклама / Ads
3| 4403 |04.12.2015 НОВИНИ

Такситата ще са само на регистрирани търговци от 1 април

.
Промените в Закона за автомобилните превози, с които бе записано, че таксиметров превоз на пътници ще се извършва само от търговци, притежаващи удостоверения за регистрация, ще влязат в сила от 1 април 2016 година. Това решиха депутатите, като приеха на второ четене промени в същия закон, предаде БТА.
 

 „За извършването на регистрацията е необходимо да бъдат изпълнени определени изисквания, но за това е нужно технологично време”, се посочва в мотивите на вносителите Иван Вълков от ГЕРБ и група народни представители. Те предлагаха срокът да е 1 юли 2016 г., но днес депутатите го съкратиха.

 

Председателят на комисията по транспорта Гроздан Караджов от Реформаторския блок заяви, че до момента са подадени около 300 заявления за регистриране на превозвачи за таксиметров превоз. "Много дълго браншът на таксиметровите превози стои извън периметъра изобщо на какъвто и да е контрол. Големите фирми за таксиметрови превози пренаемат други фирми, които обаче нямат качеството на превозвач, и когато граждани имат оплакване, няма нито едно ефективно наказание върху таксиметрови превозвачи", заяви той.

Задължават таксиметровите фирми да наемат шофьориСега масовата практика е да се преотстъпва регистрацията на самонаети

 

По думите му от автомобилна администрация са заявили, че времето до април идната година е достатъчно за регистрацията. Според Караджов по-краткият срок е добър политически сигнал от страна на Народното събрание, с който се показва, че има воля да се запази съдържанието на промяната, а не да се поддържа безкрайно отлагане.

 

От БСП подкрепиха по-краткия срок. Таско Ерменков заяви, че всяко отлагане ще създава илюзията, в това число и у таксиметровите шофьори, че те са всесилните и когато поискат да отложат нещо, могат да го направят. „Досега има само триста заявления, което означава, че те нямат никакво намерение да се пререгистрират и вместо това ще се занимават с опити за лобистки натиск за удължаване на срока”, смята депутатътът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 28943 |03.12.2015 Само във Фрог: Съпруга на ДПС функционер неуловима за органите на МВР . 6| 4898 |03.12.2015 Йончева: Свалянето на руския самолет има цел . 6| 10400 |03.12.2015 Само във Фрог: Борисов даде нов старт за избор на Ген. адвокат за Съда на ЕС . 3| 7361 |02.12.2015 Само във Фрог: Гласят вендета срещу свидетел на „Килърите”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads