Реклама / Ads
30| 28958 |03.12.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Съпруга на ДПС функционер неуловима за органите на МВР

.
Елван Атила
Съпругата на ДПС функционер и бивш зам.-министър в транспортното министерство в кабинета Орешарски Юджел Атила-Елван, се оказа неуловима за органите на МВР след като блъснала кола. Това научи Фрог нюз от разследващи. Те са категорични, че това е поредният случай, в който някои хора се смятат за „богопомазани”.
 

Историята започва на 19 февруари 2014 г. около 20:30 часа. В това време Александър Радонов си шофира по Бул. „Витоша”. Престроява се, за да направи ляв завой по бул. „Пенчо Славейков” към Пирогов. Тогава изневиделица в задната лява врата на 20-годишния WV GOLF се блъска черен джип „Mersedes”. Колата е минала по трамвайната линия и ги е засякла. От джипа излиза жена около 40 г., оглежда удареното място и арогантно обявява на Александър, че нищо му няма на колата и автокаското ще му покрие щетите. Дамата решава да си тръгне от произшествието, но потърпевшия застава пред колата й с регистрационен номер СА4935ТС и звъни на 112. От там го успокояват, че ще я издирят и ще й вземат книжката, а застрахователя й ще покрие щетата му.

 

„Аз направих грешка, че се доверих на тази институция“, спомня си днес Александър. По късно в КАТ обяснили на мъжа, че според закона, напускането на ПТП, което е минало без жертви или пострадали, се водело административно нарушение и никой не можел да накара нарушителката да подпише акт. Дори самият акт бил съставен ма скоро, а не след инцидента. „Аз се чудя как могат да искат 20 заплати, при условие че нещо толкова елементарно не могат да направят“, пита се мъжа. Чак след съставянето на акта Радонов разбира коя е жената, която го е ударила.


Дълго време Александър не успява да си получи обезщетението от гаранционния фонд, тъй като от КАТ обявяват, че не могат да установят водача, който го е ударил. По късно все пак Елван Атила е призована, за да й бъде връчен акта, но тя не се явила, тъй като била в чужбина. Униформените обяснили, че не могат да й връчат акта на адреса, където живее, тъй-като нямали свободни коли.

 

Според депутатката Магдалена Ташева Елван Атила е един от „отличниците” на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Разследването й сочи, че с решение на Хасковския окръжен съд от 29 септември 2005 г. След като влиза в управлението на държавата, Юджел Атила се е освободил от своя бизнес. Напуснал е управата на фондацията "Пътища на доверието". Запазил е само членството си в управата на хасковското читалище "Мустафа Супхи". Прехвърлил целия си бизнес на жена си Елван Атил, която се заела да управлява дейността, сделките и приходите от семейните фирми "Юджеро - Атилла и сие", "Трой консулт" ЕООД (бюра за счетоводни, одиторски и данъчни услуги), "Трой" ООД, "Ди Си Ем" ООД, кърджалийското СД "Родопея - Рамадан и Сие".

 

Когато през юли 2006 г. Сметната палата публикува декларациите за имотите на управляващите, се оказа, че зам.-министър Атила е напазарувал много имоти край морето "за без пари", както писа един ежедневник. Те също са прехвърлени на жена му или децата му. Елван Атила има къща в Хасково, апартамент от 65 кв. м в Несебър за 4914 лв., офис от 15,5 кв. м за 1189 лв., земя в с. Равда от 1160 кв. м за 2000 лв. Децата на семейството пък имат по 1/2 от 70 кв. м къща в с. Садово, Бургаско, и 1000 кв. м дворно място. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4910 |03.12.2015 Йончева: Свалянето на руския самолет има цел . 6| 10402 |03.12.2015 Само във Фрог: Борисов даде нов старт за избор на Ген. адвокат за Съда на ЕС . 9| 5030 |02.12.2015 Доц. Христова за Фрог: С кебапчета в учебниците се разбива ценностната система на децата . 3| 7372 |02.12.2015 Само във Фрог: Гласят вендета срещу свидетел на „Килърите”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads