Реклама / Ads
19| 7086 |04.04.2013 НОВИНИ

Калуди Калудов издържа 24 часа в червените листи

.
Kaлуди Калудов Източник: Булфото
Световноизвестният тенор Калуди Калудов остана в червените листи само 24 часа и гаф помрачи премиерата на гражданската квота на "Коалиция за България". Двойното гражданство - българско и полско, отряза пътя на Дон Карлос към парламента. Така гласът от "Ла Скала", "Щатс опера" и "Метрополитън" остава аут от листите за 24 МИР в София.
 

В чл. 65, ал. 1 на конституцията ни ясно е посочено, че за "народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 г., не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода". "При това положение Калуди Калудов няма да е в листите", потвърди зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.

Калуди Калудов не предупредил червените за двойното си гражданство, признаха неофициално пред "Стандарт". Замяната му в 24 МИР няма да се решава на нов Национален съвет, тъй като това може да реши и Изпълнителното бюро, уточниха още от апарата на БСП. Така гражданската квота на "Коалиция за България" загуби един от цветовете си, но не и цветността си.

Соцлидерът Сергей Станишев представи безпартийните си фаворити в зала "Мати" на НДК с думите: "Пред вас са личности със собствена биография, които са постигнали много. От такива хора има нужда България". И сред първите споменати имена бе това на талантливия художник от Кюстендил Бисер Лапев. Младият галерист вече е бил в парламента, но с творчеството си. Лапев е правил изложби там по времето, когато Стефан Данаилов-Ламбо бе министър на културата. А творчеството му има поклонници и отвъд океана.

"Писна ми да се чувствам в плен в собствената си родина изригна при представянето си пък Мартин Захариев, първия издател на "Плейбой" у нас, както и на емблематичните списания "Егоист" и "Ритъм". "Единствено БСП отвори не просто завеса, а портал за гласа на гражданите", каза още Захариев. Към парламента се е запътил и психологът Христо Монов, помагал на пострадалите при най-тежките кризи у нас - той намери място в червената листа в Бургас.

"Нешка Робева ме мотивира да съм тук днес", призна пък олимпиецът ни Таню Киряков, който ще дърпа гласове в Русе. От "Позитано" 20 имат на своя страна още един шампион - златното момче от Милано 2009 Детелин Далаклиев. Боксьорът е на шесто място в листата на БСП в родния му Плевен. "Съгласих се, защото това е единствената партия, в която можеш да изразиш свободно мнението си и да бъдеш чут", коментира пред "Стандарт" Детелин. "Засега не искам да говоря много. Ако случайно вляза в парламента, ще се постарая да помогна с каквото мога. Знам какво беше преди и какво е сега, как мизерстват в момента спортистите. Това трябва да се промени", каза още Дидо.

В червения отбор са и емблематичната д-р Таня Андреева, шефът на съюза на писателите Николай Петев, ректорът на Варненския медицински университет Ани Клисарова, както и вицепрезидентът на КРИБ, председател на УС на Съюза на печатарската индустрия Петър Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7207 |05.01.2013 ВИДЕО: Невероятен Гришо издържа до края - стигна първи финал! . 83| 6092 |16.09.2012 Пенсионерите да издържат още малко. По-високи пенсии след април . 16| 6478 |12.08.2012 Гимнастичките ни не издържаха психически; останаха 6-ти . 17| 5749 |27.02.2011 В. Дърева: Международната общност не издържа теста с медиците ни в Либия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads