Реклама / Ads
6| 7247 |05.01.2013 НОВИНИ

ВИДЕО: Невероятен Гришо издържа до края - стигна първи финал!

.
Григор Димитров влезе в историята на българския тенис. Днес той стана първият наш тенисист класирал се на финал на турнир на АТП 250, след като надигра с 2:1 сета (6:3, 5:7, 7:6 (5)) Маркос Багдатис на турнира в австралийския град Бризбейн с награден фонд 436 630 долара.
 

Българинът за пръв път в кариерата си преминава полуфиналната фаза на надпревара от подобен ранг. Това е втора негова победа над Багдатис в третия мач помежду им. Двамата изиграха истински трилър продължил почти  два часа и половина, но накрая Гришо успя да повали своя съперник.

Срещата започна страхотно за Димитров, който спечели първите три гейма, в които даде само две точки на своя съперник и веднъж проби сервиса му. Българинът бе на път да спечели и четвъртия гейм, като стигна три пъти до равенство 40:40 и веднъж имаше и точка за пробив, но не успя да се възползва и резултатът стана 3:1.

Следващият гейм бе дори още по-завързан, като двамата тенисисти пет пъти стигаха до дюс, а на два пъти Григор трябваше да спасява точки за проив, но все пак се справи и успя да спечели подаването си, за да доведе нещата до 4:1 в своя полза. След това пък българинът изпусна две точки за пробив и позволи на Багдатис да вземе втория си гейм в мача.

Двубоят продължи да бъде изключително завързан и в седмия гейм, в който българинът отново трябваше да спасява точка за пробив, но отново показа желязна воля и успя да обърне нещата в своя полза и да доведе резултата до 5:2. След това обаче и двамата тенисисти взеха сравнително лесно своите подавания и така първият сет отиде на сметката на Димитров - 6:3.

Вторият сет стартира ударно за Багдатис, който спечели първия гейм на нула. Григор обаче веднага отвърна на удара и набързо изравни резултата. В третия гейм българинът стигна и до пробив, който дойде донякъде и като подарък от страна на неговия съперник, който направи двойна грешка при точка за пробив. Веднага след това обаче кипърският тенисист съумя да възстанови равенството, отговаряйки на пробива на своя съперник - 2:2.

Размяната на пробиви можеше да продължи и в следващия гейм, но Гришо не успя да стигне до решителната точка при 40:30 в своя полза. След това обаче българинът отново възстанови равенството след сравнително лесен гейм при своето подаване.

В следващите пет гейма и двамата тенисисти бяха безупречни при своите подавания и набързо доведоха нещата до 6:5 в полза на Багдатис. След това обаче ситуацията стана доста сложна за Григор, който губеше 15:40. Той успя да спаси първите две точки за пробив, но при третата възможност сам подари гейма на Багдатис с двойна грешка и така вторият сет отиде на сметката на кипъреца - 7:5.

Третият сет стартира с труден гейм за Багдатис, който все пак успя да го спечели след две равенства 40:40. След това обаче и Димитров бе притиснат до стената и отново трябваше да спасява две точки за пробив при 15:40, но с отличен сервис успя да остане в мача и възстанови равенството - 1:1.

Последва нова размяна на геймове до 4:4. Тогава при подаването на Багдатис Димитров бе близо до пробив, но и съперникът му показа класа и се измъкна от трудната ситуация. След това и двамата играчи нямаха проблеми при своите подавания, за да се стигне до 6:6 и тай-брек.

Димитров обаче успя да пробие подаването на своя съперник още в началото на тай-брека и успя да поддържа преднината си до самия край, като спечели гейма със 7:5 и така затвори и мача в своя полза, постигайки този исторически успех. Сега той очаква съперника си на финала, който ще бъде определен от срещата между Анди Мъри и Кей Нишикори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5290 |10.03.2012 Гришо надигра хърватин на старта в Индиън Уелс . 21| 7034 |03.02.2012 Шок: Гришо и Серена Уилямс гаджета? . 11| 5767 |06.01.2012 Цвети и Гришо разбиха и САЩ . 4| 4726 |25.09.2010 Гришо грабна титлата и в Банкок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads