Реклама / Ads
202| 10908 |10.04.2014 НОВИНИ

Кънчо Стойчев: Борисов няма да е повече премиер

.
Социологът Кънчо Стойчев
Никой към днешна дата не влиза в никакъв Европейски парламент. Ние измерваме само тенденции. А тенденцията е неблагоприятна – продължаваме да бъдем разединени и даваме ухо на политици и медии, че на 25 май предстои някаква вододелна дата.
 

Това коментира социологът Кънчо Стойчев, шеф на "Галъп" в „Лице в лице” по бТВ.

Ако създадем прекомерни очаквания на хората, те ще останат разочаровани на 25-и вечерта. Страната ни е разделена, липсва ни национален идеал и стремеж към него. Кои са нашите национални приоритети? Те са толкова ясни – да се повишат доходите ни, инвестициите... А вместо това ни се предлагат игрички от 2 клас – „има ли бяла кърпичка в левия ми джоб, или няма”, каза Стойчев.

Похабихме енергията на особено важното оръжие протеста и това стана миналата година, коментира още той.

След БСП, ГЕРБ и ДПС, най-добри шансове на предстоящите избори има формацията на Бареков. Има тенденция в последните 6 месеца Реформаторският блок да върви бавно надолу. Като маркетингов продукт тези хора сбъркаха. Като че ли от влака им почнаха да слизат хората един по един.

Най-вероятно избирателната активност ще е ниска – около 40%. И този път ще имаме ясно мнозинство – това на негласуващите.

Идеята, че Борисов се връща на бял кон, е илюзия. Борисов не може да бъде вече премиер на България, той е бил и това е минало, заяви социологът.

Най-тежката глупост, която е чувал Стойчев, е, че сегашното правителство е с най-ниско доверие. Тези 25% на Орешарски са огромно постижение, беше категоричен той. За успешни политици от правителството Стойчев даде пример с Цветлин Йовчев – „справя се чудесно човека”, бяха думите му.

Предсрочни избори могат да произведат единствено управляващите партии, така е по Конституция. Това би могло да стане при чутовен техен провал. Друга вероятност за предизвикване на предсрочни парламентарни избори е ГЕРБ да получат 10 евродепутати, но това е малко възможно, заключи Стойчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6063 |10.04.2014 Румен Петков: Орешарски е слуга на Борисов и Пеевски . 16| 5439 |10.04.2014 Бареков: Ще отида на изслушване в НС, но заедно с Борисов и Петното . 48| 5693 |10.04.2014 Б.Борисов: Шмекерските номера на Миков и БСП не минават . 45| 5354 |09.04.2014 Гарелов: Реакцията на Борисов е неадекватна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads