Реклама / Ads
12| 4273 |12.05.2016 НОВИНИ

Кънев: Борисов може да стане министър на туризма

.
Радан Кънев
Боя се, че ако Ангелкова подаде оставка, което се очаква отдавна, ще се наложи на Борисов да заеме поста на министър на туризма. Това не е лоша идея - човек, който е продал ГЕРБ за дясна партия на запад, може да продаде Слънчев бряг за семеен курорт. Това каза Радан Кънев, след като се завъртя новината, че вицепремиерът Томислав Дончев ще стане социален министър, както Кунева стана образователен.
 
Много озадачаваща ситуацията, в която се обсъжда официално името на човек, който не е дал съгласие да поеме поста министър на труда и социалната политика. На първо място разговорът е доста хипотетичен. На второ място,оригиналността на идеята вицепремиери да поемат овакантените постове някак си се изчерпа. Това коментира пред журналисти лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод евентуалната кандидатура на вицпремиера Томислав Дончев за овакантеното от Ивайло Калфин място за министър на труда и социалната политика, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той се оплака, че ДСБ не е била търсена за обсъждане на евентуалната кандидатура и научили от журналистите, че има такава. "Непотръсена подкрепа не се дава. Ако подкрепата ни не бъде потърсена, няма да го подкрепим, ако бъде, ще трябва да вземем тежко политическо решение", категоричен бе Радан Кънев.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов бе попитан дали очаква подкрепа от страна на реформаторите за Дончев и какъв е коментарът му за изказване на Радан Кънев, в което определил властта като "къса скамейка". В тази връзка той коментира, че имат доста „дълга скамейка“, но не смята, че трябва да показват многото си играчи.

По думите му Кънев не присъствал на разговорите за евентуална номинация на Дончев, тъй като там говорят за устойчивост, а не за "къса скамейка". Според него Реформатоският блок ще подкрепи кандидатурата за нов социален министър, ако действително бъде направено такова предложение от Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 13758 |12.05.2016 Октай пред Фрог: Борисов и Първанов се скарали зверски преди седмица заради президентския пост . 13| 8069 |12.05.2016 Лютви Местан: Станишев е направил договорки, за да свали първия кабинет на Борисов . 32| 6388 |12.05.2016 Кънев: ГЕРБ са като латино трафиканти и африкански човекоядци в посланията си . 2| 5276 |11.05.2016 Горанов връща Борислав Борисов като шеф в митниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads