Реклама / Ads
24| 10114 |19.04.2019 ПОЛИТИКА

Р. Кънев: Кражбата на еврофондове е основа на корупцията в България

.
Радан Кънев
ГЕРБ се държат като балканска корумпирана левица, а се представят за европейска дясна партия. Кражбата на еврофондове е основата на корупционната среда в страната. Кьовеши е осъдила десетки политици заради еврофондовете. Това заяви водачът на евролистата и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев.
 

Той изрази подкрепата си за кандидатурата на г-жа Лаура Кьовеши за европейски прокурор. По думите му и БСП, ДПС и ГЕРБ имат страх от този избор: „Те имат естествен страх, че силна Европа ще може директно да повдига обвинения за кражби на еврофондове. Те успяват да излъжат избирателите си, че са единствените алтернативи“, посочи зам.-председателят на ДСБ.


Радан Кънев подчерта, че избирателите в дясно и в центъра не са разделени, разпилени са лидерите. „Когато не видят алтернатива те са изплашени да не дойде БСП на власт и гласуват за ГЕРБ. Бойко Борисов е като Тодор Живков за много млади българи, които са били управлявани от него през по-голяма част от съзнателния им живот“, подчерта той.

 

ГЕРБ, БСП и ДПС се опитват да излъжат българските граждани, че са единствената алтернатива за управление, посочи Кънев и каза, че той има ангажимента да покаже, че има друга алтернатива освен тези три партии.

 

"Днешното управление на Борисов не се различава по нищо от управлението на Орешарски, по кражби той ги настигна и ги задмина", каза още водачът на листата на "Демократична България".

 

„Ние сме доказали, че можем да направим компромис и можем да влезем във властта, когато има нужда, но можем и да се откажем от нея, когато не сме съгласни с определени политики. Не трябва да допуснем избирателите да преминат в БСП като протестен вот, а да видят, че има подготвена дясна алтернатива“, коментира още Кънев.

 

Нямах планове за предстоящите 5 г. да се кандидатирам, но с отказа на Светослав Малинов трябваше за часове да реша дали положението налага да заема мястото му в дясната евролиста. Аз влизам в евроизборите, за да спечеля едно или две места в ЕП. Изпълнявам очакванията на избирателите, обясни той участието си в евроизборите като водач на листата на Демократична България. „Аз ще бъда член на групата на ЕНП. Ще работя обаче за промени вътре в ЕНП. При нас има свобода на преференции, ние всички сме равностойни. За нас е важно не в коя група ще сме, а каква политика ще защитаваме. Европа върви към консолидация“, добави той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7656 |09.04.2019 Радан Кънев: Несретна атака срещу ДБ показа истинските страхове на управляващите . 20| 8109 |01.04.2019 Радан Кънев: Целта ни е да обединим цялата десница, включително и седесарите . 7| 5795 |05.03.2019 Радан Кънев: Макрон е с най-пълнокръвната визия за бъдещето на Европа . 17| 9107 |25.02.2019 Радан Кънев: Половин България се управлява от коалиция между ГЕРБ и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads