Реклама / Ads
12| 6192 |14.11.2014 ПОЛИТИКА

Радан Кънев: Задкулисието е по-малко при смяна на властта

.
Задкулисието е по-малко след смяната на властта. Това не е масонка ложа, която ни ръководи, а хиляди хора. При лоши правила и неефективни ДАНС, прокуратура и съд е лесно да се краде. Това каза в "Лице в лице" по bTV Радан Кънев, лидер на ДСБ, депутат от Реформаторския блок
 
Аз не съм противник на Цацаров, а на една система, която не работи и ма нужда от реформа, допълни той.

Изгубеният тефтер е свързан не с технологията на властта, а технология на злоупотреба с властта. В него се виждаше точно това и бе тревожен симптом.Това бе коментарът му за изчезналия тефтер на Филип Златанов.Има съмнения.Дали е битово кражба или на престъпност свързана с власт.Според кънев ако е последното, то това е престъпление.И това е потвърждение на една стра теза, че злоупотребите с власт няма да спрат, докато не бъдат реформирани, ДАНС, прокуратурата, цялата съдебдна систима. И дотогава кражбите и престъпленията ще продължават, допълни Кънев.

Няма ли МВР,ДАНС и правосъдие не могат да се рашат тези проблеми. Поводът за реформа е, че българските граждани поискаха реформа на изборите.За тази реформа аз в Народното събрание и Христо Иванов в министерството сме гаранти за тази реформа, каза още той.

Казали сме, че ако не проведем съдебната реформа, ще се откажем от управлението, поясни той.

Всеки влиза във властта с обещанието, че ще демонтира някакъв модел.Дали е модела КОЙ няма назначение. Това е моделът на срастване на икономическата с политическата власт под надзора на съдебната. Всеки влиза да се бори с тези модели. Като ни видите програмите, дали някой казва, че ще си назначи апаратчиците. Че няма да уволни крадливите. Но после се прави обратното в своя полза.И стоят кадри на ДПС. РБ е поставен пред изкушението да подтъпи като всички други. Ние бръзо цопнахме в дълбокото. Бързо се изправихме пред редица рискове.Например в България директорите се използват за натиск за гласуване на избори. Системата на образованиетохи и здравеопазването се използват като политически и корупционни мрежи, заяви лидерът на ДСБ.

Хора на отговорни позиции търсят възможност да бъдат оставяни на тези позиции.Стаено се изрича, че ще има изгода за всеки, ако останат на тези позиции. В държава като България с толкова голяма корупция, човек може да се спаси, ако го завържат като Одисей на мачтата, обясни образно той.

Хората ще получат онова, което сме обещали. Това каза накрая Кънев, но не каза дали и кога ще има конгрес на Реформаторския блок.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4898 |04.11.2014 РБ готови и с Радан Кънев - премиер, ако се наложи . 21| 5819 |20.10.2014 ВСС с декларация срещу Радан Кънев, правел внушения . 16| 7190 |18.10.2014 Радан Кънев похвали ГЕРБ за прекратените преговори с ББЦ . 27| 6010 |17.10.2014 Кънев: Нишката ни с ГЕРБ не е скъсана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads