Реклама / Ads
0| 3662 |12.12.2020 НОВИНИ

Карадайъ атакува властта заради липсата на реформи

.
Мустафа Карадайъ
ДПС отбелязва своето безпокойство и относно развитието на управлението на страната, за кризата в здравеопазването, за състоянието в социалната сфера и на образователната система. Липсата на реформи и липсата на стимули за спасяване на бизнеса са проблеми, чието решение е вече извън възможностите на правителството. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, отчитайки се пред съпартийците си.
 

Недоверието към управляващите е повсеместно и то създава чувството на несигурност и липса на перспектива. Всичко това се случва на фона на ясни индикации за нарастване на напрежението и очертаваща се дестабилизация в страната.

 

Основен модел за правене на политика на ГЕРБ е разделението и противопоставянето, придружени с езика на омразата, арогантността и агресията. А резултатът е ерозия на държавността, рушене на демокрацията, погазване на правата и свободите, неспазване на Конституцията и законите на страната.

 

Ангажирани с мисълта за утрешния ден, за отговорността пред бъдещите поколения, отчитайки действителната ситуация в страната, както и пълния провал на управляващото мнозинство, ДПС в началото на есенната сесия на Парламента очерта необходимостта спешно правителството и Президентът да подадат оставка и да започнем дебати с участието на всички системни партии и формации в страната за вземане на такива решения, които да са в подкрепа и стимулиране на бизнеса, за очертаване на националните приоритети, за приемане на мерки, които да създадат реални условия за справяне с Ковид-19.

 

Изпълнението трябваше да се възложи на експертно правителство, което да изведе страната от кризата, да приеме бюджет, адекватен на икономическите и политическите реалности, както и да организира свободни и честни избори за нов Парламент.

 

Това също не се случи. Разбира се, това е факт, чиито последици ще бъдат отчетени на предстоящите избори като размерът на щетите за управляващите ще бъде право пропорционален на времето до изборите.

 

Припомняме ви, че ДПС провежда първата по рода си онлайн отчетно-изборна конференция. Повече от 800 делегати, организирани в над 100 виртуални-точки работят в конференцията за да изберат лидер и Централен съвет с мандат от 3 години. За поста лидер е номинирян само Карадайъ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3852 |12.12.2020 Иво Христов: Управлението на кризата е функция на имиджа на властта . 0| 3556 |12.12.2020 ДПС си избира председател, само Мустафа Карадайъ е кандидат . 1| 4015 |11.12.2020 Явор Божанков към властта: Вие сте като комунисти, но от ”Алиекспрес” . 11| 3587 |11.12.2020 ДПС избира онлайн свой председател. Карадайъ е фаворит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads