Реклама / Ads
38| 9491 |19.02.2020 НОВИНИ

Караянчева гневна: Заради амбициите на Радев тълпата оскверни паметта на Левски

.
Цвета Караянчева и Румен Радев
”Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в Президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола. С освирквания и грозни дюдюкания няколкостотин човека, поведени от президента, оскверниха по безподобен начин паметта на Левски в ден, когато уж трябваше да сме единни в преклонението.”
 

Шествие за Левски се превърна в мероприятие на БСП. И в подкрепа на Радев.

 

Това написа председателката на Народното събрание Цвета Караянчева във фейсбук. Гневната и реакция е отговор на това, че на церемонията пред паметника на Васил Левски в София част от присъстващите освиркаха самата Караянчева, кметицата на София Йорданка Фандъкова и други от официалните лица, като същевременно аплодираха при обявяването на името на президента Румен Радев.

 

"Защо ли никой не беше изненадан, когато екнаха режисираните скандирания „Мафия“ и „Радев“?", пише още тя.

 

Според нея  "заради нечии болезнени амбиции и дребнаво озлобление доведената тълпа оскверни демонстративно историческата ни памет, последните останали нишки патриотизъм, които ни обединяват, и в крайна сметка - паметта на Апостола на свободата."

"Защото на някои им беше по-важно да разчистват лични сметки и да бълват омраза, вместо да преклонят глави пред една от последните ни останали национални икони", написа още председателката на парламента.

 

Караянчева обвинява държавния глава, че не се е поколебал да дълбае разделителни линии пред паметника на Левски. Но, според Караянчева, не успял във втората част от изпълнението - защото не знаел "какво е тълпа" и "как да я контролира".

 

"Явно на този етап стратегията му ще е да руши. Да пали фитила, независимо какво ще изгори. Да гори там Левски, да гори националното самосъзнание, да горят последните мостове на единството на българите…",хвърля тя упреци по Радев.

 

"Ясно е как историята ще запомни този поход срещу душата на нацията. Но това е в бъдещето. Така, както сме тръгнали, повече трябва да се боим за утрешния ден.", завършва Караянчева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 21490 |19.02.2020 Хората освиркаха Караянчева и Фандъкова пред паметника на Апостола . 14| 7022 |19.02.2020 Експерт: Борисов даде задна за чакалнята на еврозоната - гроздето е кисело или заради изборите . 10| 4940 |19.02.2020 Мараджиев: Петнят името ми заради лична вендета. Няма нищо нередно . 2| 4030 |19.02.2020 Протест в Нови Искър заради неяснотите около винетките. Защо ги глобяват?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads