Реклама / Ads
20| 2993 |21.09.2021 НОВИНИ

Каракачанов обмисля дали да не се впусне в президентската битка

.
Красимир Каракачанов Източник: стопкадър, БНТ
ВМРО ще излезе със своя президентска двойка. Това било решено на Национален съвет, като в момента в партията се обсъждат имена на кандидати. Лидерът Каракачанов призна, че самият той също е получил номинация, но обмисля решението си дали да поеме тази отговорност. „Много лесно е да приемеш, най-добре е да помислиш и да прецениш кое е най-доброто решение“, коментира пред БНТ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
 

Новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев бил „поредния проект за власт - нищо повече“. Така той възприема новата партия на двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

 

„Конституцията е ясна - не може да бъдеш министър с двойно гражданство. Подобен казус имахме с Георги Пирински, Жорж Ганчев“, коментира Каракачанов относно казуса с канадското гражданство на Петков.

 

„Не смятате ли, че е нормално, ако искаш да реализираш някаква политическа идея да се опиташ да направиш някаква нормална политическа формация и да се явиш на изборите, а тръгваш да предлагаш на една, втора, трета формация“, каза още той.

 

„По-добре да поговорим за нашите приоритети, отколкото да обсъждаме поредния кьорфишек“, допълни лидерът на ВМРО.

 

„Предполагах, че още с първите избори ще има достатъчно воля и здрав разум да се направи правителство. Не е важно, че ВМРО не влезе в последния парламент, по-важното е, че тези, които влязоха не намериха необходимия кураж да седнат на една маса и да разговарят като нормални хора. Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха много просто. Макар че имахме доста различия помежду си, просто седнахме на една маса, извадихме програмата, с която се бяхме явили на изборите, седнахме и се разбрахме от нашата и от тяхната програма кои са най-важните неща за обществото. В интерес на истината, една седмица спорихме, докато направим една обща програма за управление“, спомни си Красимир Каракачанов.

 

„Извинявайте, ама по целия свят има коалиции. Проблемът не е в думата коалиция, а че в България отдавна няма истински политически партии“, допълни той.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 17949 |20.09.2021 Боряна Димитрова: Партията на Петков и Василев влиза в НС. Въпросът е дали резултатът ще е нулев . 14| 14310 |20.09.2021 Мая Манолова: Решението дали да се присъедини ИТН към ”Съюза на промяната” е тяхно . 1| 3013 |20.09.2021 Инцидент с трамвай и автобус в София. Двама души са пострадали . 15| 6411 |17.09.2021 На Митов пак Радев му е крив, не го обсъждали за кандидат за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads