Реклама / Ads
3| 2993 |09.03.2023 НОВИНИ

Карамазов се връща на щат в Народния театър

.
Владимир Карамазов
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук Карамазов посочи, че в Народния театър се случват ”повече от прекрасни неща” и той иска да бъде ”част от тях.” Актьорът споделя: ”Никога не съм усещал такова отваряне на театъра към света и вярвам, че предстоят много хубави неща.” Това се случва след като ПР-ът на театъра Велислава Кръстева напусна, а режисьорът Александър Морфов бе уволнен. От първата трупа си тръгнаха доброволно Явор Гърдев и Захари Карабашлиев с аргументите, че няма ползотворна творческа атмосфера.
 

Преди няколко месеца Карамазов се възмути от действията на министъра на културата - проф. Велислав Минеков. Поводът бе, бе Минеков е назначил проверка в Народния театър за скандала между Александър Морфов-Велислава Кръстева, както и последвалите оставки на Явор Гърдев и захари Карабашлиев. 

 

Ето пълния текст на публикацията на Владимир Карамазов:

 

След почти 15 години като актьор на свободна практика и след дълго обмисляне вече мога да кажа, че отново съм част от щатната трупа на Народен театър „Иван Вазов“. През последните години получих доста предложения от директорите, но не ги приех, защото не виждах да има интересна творческа посока както за актьорите, така и за зрителите. Сега в театъра наистина се случват неща, които за един актьор са повече от прекрасни. И искам да бъда част от тях.


Не съм мислил, че световни режисьори като: Деклан Донелан, Тимофей Кулябин, Йерней Лоренци, Джон Малкович, Оскарас Коршуновас ще поставят на сцената на Националния театър. С някои от тях вече се видяхме и разговаряхме. Защото в Народен театър „Иван Вазов“ има място и за световен театър. А и Народният театър трябва да показва своите спектакли на света.


Никога не съм усещал такова отваряне на театъра към света и вярвам, че предстоят много хубави неща.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3125 |08.03.2023 Отбелязваме Международния ден на жената . 6| 3138 |07.03.2023 Министърът щял да е щастлив да се намеси в скандала в Народния театър, но не можел . 6| 3217 |05.03.2023 Скандалът в Народния: Ще накаже ли министър Найденов директора Василев . 53| 8177 |04.03.2023 Съединението се провали. Време ли е за връщане на Източна Румелия и Княжество България?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads